O ülke FETÖ okul müdürü ve ailesini iade etti!

O ülke FETÖ okul müdürü ve ailesini iade etti!

Pakistan'da geçen ay başlarına çuval geçirilerek evlerinden alınan PakTürk okullarının müdürü Mesut Kaçmaz ve ailesinin sınır dışı edildiği ve İstanbul'a geldikleri belirtildi. Pakistan'ın Lahor kentinde geçen ay evlerine 5'i kadın 15 sivil giyimli kişinin baskın yaparak götürdüğü Kaçmaz ve ailesinin Türkiye'ye iade edildiği bildirildi.

Aileye yakın bir kaynak AFP'ye yaptığı açıklamada, "Mesut Kaçmaz, eşi ve iki genç kızı cuma akşamı İslamabad'daki havalimanında Türk polisine teslim edildi" dedi.

Kaçmaz'ın kızlarıyla telefonda konuştuğunu belirten kaynak, ailenin İstanbul'a vardığını, kızların yakınlarına teslim edildiğini fakat Mesut Kaçmaz ile eşinin gözaltında olduğunu söyledi.

Ailenin avukatı Usama Malik, Lahor Yüksek Mahkemesi'nin, henüz beklemede olan talep sonuçlanmadan herhangi bir eylemde bulunulmaması kararına karşın Kaçmaz ailesinin sınır dışı edildiğini belirtti.
Malik, Pakistan'ın Kaçmaz ailesine Kasım 2018'e kadar geçerli olmak üzere sığınma hakkı vermiş olduğunu da kaydetti.

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından Pakistan'da FETÖ'ye bağlı 28 okulun müdür ve öğretmenlerinin Türkiye'ye iadesi talep edilmişti. Pakistan hükümeti bu konuda ayak diretse de öğretmenlerin çalışma izinleri iptal edilmiş ve iade süreci başlamıştı.

Ancak FETÖ mensupları BM Göçmen Yüksek Komiserliği'ne başvurarak aldıkları mülteci adayı sertifikasıyla bu ülkede yaşamlarını sürdürmeye devam etti.

FETÖ'cü listesinin en tepesinde ise Kaçmaz bulunuyordu.