O ziyaretin yankıları sürüyor...Hülya Koçyiğit'ten Kılıçdaroğlu'na cevap

O ziyaretin yankıları sürüyor...Hülya Koçyiğit'ten Kılıçdaroğlu'na cevap

Sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit, bazı ünlülerin ve sporcuların askerlere moral vermek amacıyla Hatay'a gitmesini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Koçyiğit, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, CHP'nin paydasıyla örtüşmediğini öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, parti grup toplantısında ünlülerin Hatay sınırında bulunan askeri birlikleri ziyaret etmesine ilişkin eleştirilerde bulundu. Bunun üzerine ünlüler bir bildiri yayınlayarak Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, 'Az bile söyledim' diyerek bir kez daha sert mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu'nun son açıklamasına yanıt ünlü sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit'ten geldi. Yiğit, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun ülkesinin sanatçıları için az bile söylediğini ifade ettiği sert, nahoş bu sözleri, partisinin kuruluşundan bugüne var olan paydasıyla örtüşmediğinin bir göstergesidir."dedi

Koçyiğit, yaptığı yazılı açıklamada, ikinci kez moral ziyaretine gittiğini ve ziyaretin ardından edilen hakaretlerden dolayı şaşırdığını belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk kurucusu, siyaset üstü olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerli sözlerinden sadece bir tanesini paylaşmak isterim izninizle. 'Efendiler, siz hayatınızda mebus olabilirsiniz, vekil olabilirsiniz, hatta Reis-i Cumhur olabilirsiniz fakat hiçbir zaman sanatkar olamazsınız.' Sanata, sanatçısına bu denli kıymet veren, dünyaya adını duyurmuş bir liderin ardından, Atatürk'ün izinden gitmeye çalışan aynı partinin lideri Sayın Kılıçdaroğlu'nun ülkesinin sanatçıları için az bile söylediğini ifade ettiği sert, nahoş bu sözleri, partisinin kuruluşundan bugüne var olan paydasıyla örtüşmediğinin bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’I TAKDİR ETTİĞİM İÇİN…

Ülkesine yıllarını vermiş bir vatandaş ve duyarlı bir sanatçı olduğunu aktaran Koçyiğit, "Demokratik olmaktan sıkça bahsettiğimiz ancak bir o kadar da demokratlığa ters düştüğümüz şu zamanlarda biliyorum ki bu yazının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adını nasıl olur da telaffuz ederim diye eleştiren, beni açıkça dile getirdiğim fikirlerimden ötürü, halkın seçtiği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülke için yaptıklarını takdir ettiğim, fikirlerimi açıkça söylediğim için yandaş ilan eden, sırf kendisi ile aynı rengi seçmediğim için artık beni sevmediğini, hatta mümkünse son nefesimi vermemi istediklerini defalarca yazan, bu yorumları -yeni çağa ayak uydurursak- 'retweet' ve 'repost' eden binlerce kişi olacak." değerlendirmesinde bulundu.