Öğretmenler 24 Ağustos'ta göreve başlayacak

Öğretmenler 24 Ağustos'ta göreve başlayacak

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, okullara gönderdiği genelge ile yeni eğitim- öğretim yılının çalışma takvimi konusunda bilgilendirmede bulundu.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2020-2021 eğitim-öğretim yılı takvimiyle ilgili okulalra genelge gönderdi. Genelgeye göre öğretmenler 24 Ağustos Pazartesi günün iş başı yapacak,  ilkokul birinci sınıf öğrencileri ve okul öncesi eğitim öğrencilere 21-25 Eylül tarihleri arası uyum eğitimleri verilecek. 21 Eylül günü meslek liselerinde beceri eğitimleri başlayacak.

Bakan Ziya Selçuk imzalı genelgede, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının koronavirüs salgını nedeniyle 23 Mart tarihinden itibaren Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve EBA TV üzerinden gerçekleştirildiği hatırlatılarak, “ 2020-2021 ders yılını öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik programın Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağılı eğitim kurumlarında 17 Ağustos 2020 Pazartesi günü, resmi ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında ise 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü yüz yüze eğitim ile başlayacak” denildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitim takviminde değişikli yapılacağı kaydedilen genelgeye göre özel okullara istemeleri halinde 17 Ağustos’tan itibaren uzaktan eğitimle öğrencilerin eksik kaldığı konuları işleyebilecek. 31 Ağustos gününden itibaren ise resmi okullar bu konulara başlayabilecek.

21 Eylül Pazartesi ise MEB tarafından yapılacak planlama doğrultusunda eğitim programının işlenmesine geçilecek. Öğretmenler 24 Ağustos Pazartesi günün iş başı yapacak. İlkokul birinci sınıf öğrencileri ve okul öncesi eğitim öğrencilere 21-25 Eylül tarihleri arası uyum eğitimleri verilecek.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarında beşinci sınıfı ve ortaöğretimde dokuzuncu sınıfı okuyan öğrenciler ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik yeni girdikleri okulları hakkında bilgilendirme yapılacak, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme çalışmaları yürütülecek, rehberlik hizmeti verilecek.

Mesleki ve teknik anadolu liselerinde işletme beceri eğitimleri 21 Eylül günü başlayacak. Resmi ve özel eğitim kurumları sekizinci ve on ikinci sınıf öğrencileri ile mezunları yönelik 31 Ağustos- 6 Haziran 2021 tarihleri arasında destekleme ve yetiştirme kursları açılabilecek.