Ölümün 30. yılında mezarı başında anıldı

Ölümün 30. yılında mezarı başında anıldı

Gazeteci Mevlüt Işık ölümünün 30. yılı dolayısıyla Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma toplantısında Işık'ın kardeşi Metin Işık, oğlu Gazeteci İlkan ve Eda Işık başta olmak üzere ailesi, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, dostları, meslektaşları hazır bulundu.

Törene, merhum Mevlüt Işık'ın kardeşi  İstanbul Eski Milletvekili ve YURT Medya Yönetim Kurulu Başkanı Metin Işık, gazeteci oğlu İlkan Işık, gelini Eda Işık, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, Mali Sekreter Mustafa Yoldaş, Yönetim Kurulu üyeleri; Önder Sürenkök, Yusuf Turan, MİSİAD (Memleketçi Sanayici İşadamları Derneği) Ankara İl Başkanı Bora Han, Ticari Hayat Gazetesi sahibi Mehmet Göktürk, arkadaşları ve yakınları katıldı. Işık'ın kabir başında Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

'ÖLÜLERİNİZİ ANMAZSANIZ O ZAMAN ÖLÜRLER'

Törende bir konuşma yapan  Metin Işık sözlerine, 'Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ağabeyim Nazmi Bilgin 29 yıldır aralıksız katılmaktaydı. Savaş Kıratlı ağabeyimiz de bir göz operasyonu geçirdiği için aramızda değil.  Sağlığı yerinde ama bu sene özel bir mazereti dolayısıyla katılmadı.  Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı ve üyeler temsil ediyor. Konuşmada bize düşüyor' diye başladı. Metin Işık, siyasetçi ve Gazeteci Mevlüt Işık'ı genç gazetecilere anlatmak gerektiğini belirterek, 'Bu anma niye? Çünkü ölülerinizi anmazsanız, o zaman ölürler. Bu bilinçle ailemizi yalnız bırakmayan Mevlüt Işık dostlarına, başta Nazmi Bilgin'e saygılarımızı sunuyoruz' dedi ve ağabeyisi, ustası Mevlüt Işık'ı kendi penceresinden şöyle anlattı:

MEVLÜT IŞIK'IN GAZETECİLİK ANLAYIŞI

'Haber nedir? Haber her gazetede ya da haber bülteninde aynen yer alabiliyorsa haberdir. Gazeteci kimdir? Gazeteci, toplum adına ve toplum yararına muhataplarına, yetkililere soru soran insandır. İddiasını aynı haber içinde, muhatabının görüşlerini yansıtan gazetecidir. Amacım bir mesleki tartışma açmak değildir. Bu zamanda bu tip gazeteciler vardır. Umutsuz değilim. Biz bu gazetecilik ve haberciliği Sadece Mevlüt Işık'tan değil Uğur Mumculardan, Nazmi Bilginlerden Rafet Gençlerden, Servet Kabaklılardan, Selçuk Sümerlerden öğrendik, öğretmeye çalıştık. Nazmi Bilgin'in dediği gibi onlar adam gibi adam, adam gibi gazeteciydi. Kalanlara uzun ömür, vefat edenlere de rahmet diliyorum'

YERİ DOLDURULAMAZ

Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kanlı da, Mevlüt Işık'ın gazetecilikte yerinin doldurulmayacağını söyledi.

MEVLÜT IŞIK KİMDİR? 

Mevlüt Işık 1948 yılında Kars’ta doğdu. Ankara Başkent Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Kars’ta Ekinci ve Hizmete Öncü Gazetelerinde Sorumlu Müdür olarak çalıştı. 1977-1978 arasında TRT Kars İl Radyosu Müdürlüğünü yaptı. Daha sonra Ankara’da Akdeniz Haber Ajansı, İstanbul Zafer, Ayrıntılı Haber ve Tercüman Gazetelerinde çalıştı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlıkları ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığında Basın Danışmanlığı ve Basın Yayın Daire Başkanlığı da yapan Mevlüt Işık, daha sonra Türkiye Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi oldu.

NE OLMUŞTU?

Mevlüt Işık, Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisiyken 1 Haziran 1988 günü görevli olarak gittiği Büyük Ankara Otelinde meydana gelen menfur bir olay sonucu 40 yaşında hayata gözlerini yummuştu.