Önkibar'dan Aydınlık Gazetesi'ne sert tepki: 'Saray Bekçileri'

Önkibar'dan Aydınlık Gazetesi'ne sert tepki: 'Saray Bekçileri'

Aydınlık Gazetesi'nin Ahmet Davutoğlu'yla ilgili 10 Aralık sayısında attığı "Suç Dosyası Kabarık" manşeti ortalığı karıştırdı. Ünlü gazeteci İsmail Saymaz ve eski Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar Perinçek tarafına ateş püskürdü.

Aydınlık Gazetesi'nin Ahmet Davutoğlu aleyhine 10 Aralık'ta manşetine taşıdığı 'Suç Dosyası Kabarık' manşeti büyük tartışmalara sebep oldu. Ünlü gazeteci İsmail Saymaz ve eski Aydınlık Yazarı Sabahattin Önkibar Aydınlık gaazetesini topa tuttu.

'Akit'e bile "Yok artık!" dedirttiler'

Sosyal medyadan Aydınlık Gazetesi'ni eleştiren İsmail Saymaz, "Aydınlık, iktidarın bütün eylemlerinin sorumlusu olarak Davutoğlu'nu göstermiş. Akit'e bile "Yok artık!" dedirtirler" dedi. Eski Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar ise Doğu Perinçek'i hedef aldı.

Oda TV'de yazdığı köşesinde " Doğu Perinçek’i FETÖ ile mücadelesinde alkışladım. Ermeni iddialarına karşı Avrupa’da verdiği büyük mücadelede aynı şeyi yaptım.Bütün bunlardan dolayı yapılan teklif üzerine çevremden tepki görmeme rağmen Perinçek televizyonunda program yapıp, gazetesine evimden yazılar gönderdim. Ancak bir süre sonra gördüm ki Doğu Perinçek kendi camiasında adeta bir tarikat lideri gibi. Kendine itiraz edeni kafir değil ama Amerikan ajanı ilan edip aforoz ediyor." dedi. Doğu Perinçek'in Ergenekon davası savunmasında “Gladyo’nun 2 numarası” dediği Tayyip Erdoğan’a fedai olduğunu belirten Önkibar, "Evet, Atatürk’e ve Cumhuriyete bakışı bilinen, milleti reddedip ümmet diye çırpınan, imam hatipçiliği eğitim politikamıza omurga yapan, ihvancı dış politikayla Türkiye’yi uçurumun eşiğine getiren, ABD’nin kuruluşunda açıktan omuz verdiği AKP’nin lideri Tayyip Erdoğan’ın sarayına bekçi olmaya soyundu." şeklinde konuştu.