Orhan Aydın'dan gerici kalemşöre yanıt: İlk duruşmada çık karşıma!

Orhan Aydın'dan gerici kalemşöre yanıt: İlk duruşmada çık karşıma!

Orhan Aydın kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, hakkında şikayette bulunarak hakaret davası açtıran gerici kalemşör Esra Elönü'nün sözlerine yanıt verdi.

Yurt Haber Merkezi

Usta tiyatrocu Orhan Aydın, gerici kalemşör Esra Elönü'nün 2016 yılında yaptığı iddia edilen bir paylaşıma yorum getirmesi gerekçesiyle hakkında açılan hakaret davası nedeniyle 7 buçuk saat gözaltında tutulmasının ardından savcı karşısına çıkarılarak serbest bırakılmıştı. Gözaltı sürecini YURT'a anlatan usta oyuncu, "Ama gün ola devran döne: Adalet herkes için olduğunda, hukuk herkes için olduğunda; bu ülkede insan hakları, demokrasi, eşitlik ve özgürlük hayat bulduğunda göreceğiz ki birlikte; önce gericilik süpürülecek! Bu coğrafyada emeğiyle, hakkıyla, namusu ve erdemiyle yaşayan insanlar, özgür ve eşit olacaklar. Yalnız tek yolu var bunun: Adaletin herkes için olması ve emeğin iktidar olması" ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu haber için tıklayınız.

'Bir damla gerçekliği varsa ilk duruşmada karşıma çıkar'

Orhan Aydın'ın serbest kalışının ardından sosyal medya hesabından bir gönderi paylaşan Elönü, kendi ifadeleriyle "Gülüyorum sesli klavyemle:) Orhan Aydın 'ın bana ettiği hakareti dava etmem suç mudur? Hayır göz6 sürecini demokrasi zaafiyeti ve gericilik gibi bayık aforizmalarla süsleyince haklı mı oluyorsunuz ? Öyle olsa bile bu ileri derecede faşistliğin gerisinde durmak şereftir" dedi.

Elönü, Twitter'da yaptığı paylaşımı gelen tepkiler üzerine kaldırmak zorunda kalırken, usta sanatçı Orhan Aydın ise kendi Twitter hesabından "Eğer bir damla gerçekliği varsa ilk duruşmada karşıma çıkar ve dünya aleme çanak yalayıcı faşistin kim olduğuna katkı sunar" yanıtını verdi.