"Ortada bir 'yok sayma' var"

"Ortada bir 'yok sayma' var"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Sözcü'den Deniz Zeyrek'e deprem toplantısına çağrılmadığına yönelik ilerleyen tartışmalara ilişkin konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Sözcü'den Deniz Zeyrek'e konuştu. Zeyrek, meseleyi dün İmamoğlu'na sorduğunu belirterek, şunları aktardı; "Verdiği bilgiyi aynen aktarıyorum: İmamoğlu, AKYM'ye ilk kez depremin olduğu gün (26 Eylül) 18:30'da, yani depremden dört buçuk saat sonra çağrıldı.

O sırada İmamoğlu Bağcılar yolundaydı ve bu çağrı üzerine yoldan dönerek AKYM'ye gitti. AKYM'deki çalışmalar o gece bir sonraki sabah birim müdürlerinin merkezde hazır bulunması talimatıyla sona erdi.

27 Eylül sabahı AKYM'deki toplantıya İBB'yi temsilen de iki birim müdürü gitti. Ancak bir terslik vardı. Söz konusu toplantıya sadece birim müdürleri değil, bakanlar, ordu komutanı ve vali gibi yetkililer de katılıyordu.

Bu durumu canlı yayın sırasında TV ekranında gördüğünü söyleyen İmamoğlu, '26 Eylül'de nasıl Bağcılar yolundan dönüp koşa koşa gittiysem, 27 Eylül sabahı da orada olurdum. Ancak birim müdürü çağrıldığı için birim müdürü arkadaşlarımız gitti' dedi."

Zeyrek şöyle devam etti; 'Devletim çağırırsa koşa koşa giderim' sözlerinin gayet net olduğunu anlatan İmamoğlu, 'Bunları neden çıkıp net bir şekilde kamuoyuna aktarmadınız?' soruma da 'Odağın deprem olmasını, dağılmamasını istiyorum. Meselenin kapanmasını tercih ettim' karşılığını verdi. 

İmamoğlu, o toplantıya çağrılmadığını dün net bir şekilde kamuoyuna da duyurdu.

İster inanın, ister inanmayın. Ortada bir 'yok sayma' var. Oysa olası bir felakete ilk müdahaleyi yapacak personel ve araç gerecin yüzde 70'i İBB'ye aittir ve AKOM'dan koordine ediliyor.

Deprem gibi ulusal bir mesele üzerinden siyaset yapmanın kimseye hayrı olmaz ama İstanbul halkına çok büyük zarar verir."