ÖSO konvoyu Türkiye üzerinden Suriye'ye geçecek

ÖSO konvoyu Türkiye üzerinden Suriye'ye geçecek

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik 41 gündür yürütülen 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 222'ye yükseldi. Operasyona katılmak için 'eğit- donat' projesi kapsamında Türkiye´de eğitilen ÖSO mensupları da 17 araçlık bir konvoy ile Kilis'e geldi. Konvoy buradan Suriye'ye geçecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Türkiye’nin sınır hattı ile bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye´nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG’li ve DEAŞ’lı teröristlere yönelik 20 Ocak’ta başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda 41’inci güne girildi.

Genelkurmay Başkanlığı, teröristlere ait hedeflerin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesiyle sürdürülen harekâtın başından bu yana 38’i son 24 saatte olmak üzere toplam 2 bin 222 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TERÖRİST MEVZİLERİ, ÇNRA’LAR İLE VURULDU

Suriye’nin Afrin kırsalında, teröristlerin belirlenen hedefleri, çok namlulu roket atarlar (ÇNRA) ile ateş altına alındı. Üst üste atışlarla bombalanan terör örgütü hedefleri imha edildi.

CİNDERES’TEKİ TERÖR ÖRGÜTÜ HEDEFLERİ BOMBALANIYOR

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Cinderes bölgesindeki terör örgütü hedefleri; karadan topçu bataryaları, havadan ise jetler tarafından ateş altına alındı. Ateş altına alınan hedeflerden dumanların yükseldiği görüldü.

ÖSO MENSUPLARI, SİLAHLI ARAÇLARLA KİLİS’TE

Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak için ‘eğit- donat’ projesi kapsamında Türkiye´de eğitilen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, Kilis’e geldi. Üzerine uçaksavarların monte edildiği hafif ticari araçların da bulunduğu 7 TIR ile ÖSO mensuplarını taşıyan 10 otobüs, sınır hattına geldi. Konvoyun, Suriye’ye geçeceği belirtildi.