‘Oyun büyük…Kemerlerinizi bağlayın’

‘Oyun büyük…Kemerlerinizi bağlayın’

Muharrem İnce’nin ithamlara pabuç bırakacak birisi olmadığı belirtilerek, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde bütün oyunun, Meral Akşener üzerine olacağı kaydedildi. ‘Bir yandan HDP’yi terörle özdeşleştirme, diğer yandan da bitmeyen bir propagandayla Meral Akşener’in ikinci turda Muharrem İnce’ye destek vermesinin önünü kesmeye çalışacaklar" yorumu yapıldı.

Cumhuriyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş, odağında HDP milletvekillerinin bulunduğu dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifine, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "hayır" dediğini hatırlattı. 24 Haziran 2018'e çekilen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması ihtimaliyle ilgili olarak Aydıntaşbaş, "Tahminim, seçime kadarki son virajda bütün oyun, Meral Akşener üzerine olacak. Bir yandan HDP’yi öcüleştirme, terörle özdeşleştirme, diğer yandan da bitmeyen bir propagandayla Meral Akşener’in ikinci turda Muharrem İnce’ye destek vermesinin önünü kesmeye çalışacaklar" dedi.

Aslı Aydıntaşbaş, "Oyun büyük" başlığıyla yayımlanan yazısında, yandaş basının, ‘CHP terörle birlikte hareket ediyor’ diye bağıracağını, iktidarın seçime iki hafta kala son kozunun, Kasım 2015 benzeri psikolojik bir ortam yaratmak olacağını kaydetti.

Aydıntaşbaş, şu ifadeleri kullandı:

“İnce’nin kişilik itibarıyla bu tarz ithamlara pabuç bırakacak biri olduğunu sanmıyorum. Özgüveni yüksek.

O yüzden de tahminim, seçime kadarki son virajda bütün oyun, Meral Akşener üzerine olacak. Bir yandan HDP’yi öcüleştirme, terörle özdeşleştirme, diğer yandan da bitmeyen bir propagandayla Meral Akşener’in ikinci turda Muharrem İnce’ye destek vermesinin önünü kesmeye çalışacaklar.

Kemerlerinizi bağlayın ve hep birlikte bu oyunun sonucunu izleyelim...”