ÖZEL | 10 Kasım’da göbek atan o müdür çiftetelli eşliğinde kutlama yaptı!

ÖZEL | 10 Kasım’da göbek atan o müdür çiftetelli eşliğinde kutlama yaptı!

Adana’da 2017 yılında 10 Kasım törenlerinde okul bahçesinde göbek atan Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Sırrı Huylu’ya yapılan idari soruşturmanın ardından maaş cezası verildi. Başka bir okula atanan Huylu, iki yıl sonra tekrar okuluna müdür olarak dönmüştü

Ökkeş TAŞKIN

Dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım’da Adana’da Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi’nin bahçesinde göbek atan okul müdürü Mehmet Sırrı Huylu’ya önce maaş cezası ardın da İmamoğlu İmam hatip Lisesine felsefe öğretmeni olarak atandığını duyurmuştu.

Adana Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)  Milletvekili Burhanettin Bulut, konuyu TBMM’ye taşıyıp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, “AK Parti’den milletvekili aday adayı da olan Huylu, aradan geçen 2 yıl sonunda tekrar aynı okulda müdür olarak görevlendirilmiştir. Söz konusu şahsı aynı okula tekrar müdür olarak görevlendirmek hangi ihtiyaçtan doğmuştur” diye sordu.

TEKRAR GÖREVDEN ALINDI
Adana’da Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi’nin bahçesinde Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde göbek atan Mehmet Sırrı Huylu göreve iade kararının ardından kepçe üzerinde okula giriş yapmıştı.

Huylu, göreve iade kararının ardından bu defa okul bahçesinde sazlı sözlü eğlence tertip edip çiftetelli oynadı. Davetiye bastırıp velilelere mesaj gönderen Huylu okul bahçesinde sazlı sözlü göbek atarak iade kararını kutladı. CHP Milletvekili Burhanettin Bulut’un, TBMM’ye sunduğu soru önergesinin ardından Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müdürlükten alınan  Huylu’nun, Milli Eğitim Müdürlüğü emrine verildiği ve hangi göreve atanacağı konusunda şu an için bekletildiği öğrenildi.

SÜT DANASI ET DÖNER
Göreve iade kararını  davetiye ve velilere attığı mesajla duyuran Huylu, ‘’Sevgili dostlar program bakanlık emriyle yapılıyor. 18:00 – 19:30 arası yüzde yüz dana eti, sucuk ekmek ya da yüzde yüz süt danası et döner ekmek, ayran, şalgam ikramımız olacak. Daha sonrası sürpriz’’ ifadelerini kullandı.

AİLEMİZE HOŞ GELDİN GECESİ
Bastırdığı davetiyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şube Müdürlerine gönderen Huylu, ‘’Bizlere emanet edilen çocuklara kapılarımızı açtığımız bu anlamlı günde ‘Ailemize Hoş Geldin’ gecesi etkinliğine katılımınız bizleri onurlandıracaktır’’ şeklinde davetiye bastırdı.

ÖĞRENCİLERE BASKI YAPTI
Görevden alındığı gün okula gidip törende konuşma yapan Huylu, öğrencilerden CİMER’e biz ‘müdürümüzü istiyoruz’ şeklinde yazmalarını ve sosyal medyadan kampanya başlatmaları yönünde baskı yaptığı öğrenildi.

EĞLENCE PARASINI FATURA ETTİ
Okul bahçesinde kutlama yapan Huylu, kırtasiye firmasından aldığı faturayı satın alma komisyonuna sunup onaylamalarını istedi. Bunun üzerine satın alma komisyonu üyelerinin onaylamadığı faturaya karşı yönetmeliğe aykırı baskıcı tutumlar sergilediği bildirildi. Huylu’nun kırtasiyeden aldığı fatura ile eğlence masraflarını çıkarmaya çalıştığı iddia edildi.

ADD'NİN SAHİP ÇIKTIĞI İDDİA EDİLDİ
Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Adana Başkanı ve Adana Eğitim İş 1’nolu şube ile görüşme ayarladığı iddia edilen Huylu'nun,  ‘Atatürkçü olduğunu ve ailesininde Atatürkçü olduğunu dile getirdi. Bunun üzerine olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığı iddia edildi.

ADD BAŞKANINDAN AÇIKLAMA
Adana ADD Başkanı, ''Eğitim İş Sendikası Adana 1 Nolu Şube’de gerçekleştirilen toplantı tümüyle Eğitim iş Adana 1 nolu şube çalışmalarıyla ilgilidir ve sendika iç işleyişine yönelik yapılmıştır. Bahsedilen densiz, dengesiz, sorumsuz, müdür için özel olarak düzenlenmemiştir. O okul müdürünün sendikaya gelmesi konusunda önceden haberdar değildim.Eğitim İş Sendikası Adana 1 Nolu önceki Şube Başkanı ile araya sendikamız üyesi arkadaşları da sokarak ısrarla görüşme yapma isteğini bahsi geçen okul müdürü sendika binasına geldiğinde öğrendim. Sendikaya gelmeden önce “kendisiyle görüşecek bir şey olmadığı”söylenmiş. Tüm bu görüşme reddi söylemlerine rağmen yanında bir üyemiz, iki başka bir sendika üyesi şahısla sendikaya çat kapı gelmiştir'' dedi.

''Görüşme esnasında, Şimdilik müdürlük görevine geri dönmüş olabileceği ancak söz konusu dava üzerinden müdür olarak döndüğü okulda bulunanüyelerimiz ile ilgili herhangi bir olumsuz iş ve işlemlerde bulunamayacağı ısrarla hatırlattık. Hukuki süreci takip ettiğimizi ve Ülkemizin Kurtarıcısı ve Kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e,  hele ki onu sonsuzluğa uğurladığımız 10 Kasım günü uygunsuz ve hakaret içeren davranışlar sergilediğinden dolayı kendisini yeniden müdürlükten aldırmak için gereken girişimleri yapacağımızı yüzüne net olarak söyledik. Atatürkçü, çağdaş, bilimsel, laik Cumhuriyet düzeninden ve Eğitim sisteminden  yana olduğumuzu, bu temel anlayışın bizi birçok STK ve SENDİKALARDAN ayırdığını ayrıca belirttik.''

''Bahsi geçen konunun Atatürkçü Düşünce Derneği ve Adana Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığını yürüttüğüm şahsımın,  Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapan densiz, dengesiz okul müdürüyle hiçbir ilgisi ve alakası yoktur. Bu olay temelde kişisel değerlerime de aykırıdır. Gerek Yöneticisi olduğum Adana Eğitim İş Sendikası 1Nolu Şube kimliğim, gerekse Başkanlığını yürüttüğüm Adana Atatürkçü Düşünce Derneği tüzel kimliğim ve şahsım üzerinden, haberinize konu edilen okul müdürü meczubun lehine bir takım temaslarda bulunduğum, olayın üstünü kapatmaya çalıştığım, söylemleri gerçekleri yansıtmayan iddialardan ibarettir. Bu konu ile ilgili  asılsız dedikodu yaparak iftira atan çevreler, sendika şubesinde yapılan söz konusu görüşmenin şahidi ya da katılımcısı olmamışlardır. Bununla birlikte birebir katılımcı olmadıkları konu üzerinden şahsımı ve şahsımın yürüttüğü kurumların görevlerini karalamaya yönelik mesnetsiz iftiralarını da “doğru ve tarafsız habercilik” anlayışına fesat karıştırmak olarak nitelemek gerekir''

BASKI UYGULAYAN BİRİ
Eğitim İş Adana 2’nolu Şube Başkanı Emin Erkan Şenol, ‘’Öğretmenlere ve öğrencilere yönetmelik dışı baskı uygulayan bir yapısı var. Cuma günü okulda parti düzenleyor. Bastırdığı davetiye ve mesajlarlarla velileri davet ediyor. Çiftetelli oynayıp göbek atıyor. Pazartesi günü görevden alındığı gün okula gidip öğrencilere ve öğretmenlere ‘müdürümüzü istiyoruz’ diye baskı yapıyor. Kırtasiyeden fatura alıp satın alma komisyonuna sunuyor ve eğlencenin parasını bu şekilde çıkarmaya çalışıyor’’ dedi.