ÖZEL | Başkan bundan haberin var mı?

ÖZEL | Başkan bundan haberin var mı?

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da meydana gelen 5.8'lik depremin ardından bir çok binada hasar oluştu

YURT HABER MERKEZİ

Yurttaşların büyük endişe yaşadığı deprem sonrası hasarlı binaların tespiti için çalışma başlatıldığı duyuruldu.

İstanbul Kadıköy Rasimpaşa mahallesinde bulunan 5 katlı binanın giriş katında yaşayan Semih Çamcı, Emrullah Güzey ve Halit Açıkgöz adlı yurttaşların yaşadığı dairede büyük çatlaklar meydana geldi.

Deprem sonrasında büyük panik ve korkuya yol açan çatlakların Kadıköy Belediyesi ekiplerine bildirilmesine rağmen şu ana kadar hiçbir çalışmanın yapılmadığını belirten yurttaşlar seslerinin duyurulmasını istedi.

EV BAŞIMIZA ÇÖKECEK
5 katlı binanın giriş katında yaşayan Güzey, ''Geçen hafta Kadıköy belediyesini arayıp kolonlarda çatlak olduğunu bildirdik ve kayıt oluşturdular. Birkaç gün bekledik gelirler diye, gelmeyince Cuma günü aradık. Sürekli oraya buraya yönlendirdiler. En sonunda yapı denetim birimine bağladılar. Oradan da oturduğumuz mahalleyle ilgilenen ekibe bağlandık. Dahili numarayı sürekli aradık ama ilgili kişi orada olmadığı için bilgi alamadık. Bugün yine aradım hala telefona bakmıyorlar. Başka bir numaraya aktardılar. Oradan da çok yoğunuz falan dediler. Kayıt oluşturuldu, tam bir hafta oldu. Kimseden bilgi de alamıyoruz. Şu gün geliriz bugün geliriz de demiyorlar. Sadece yoğun olduklarını söylüyorlar. Korkuyoruz valla güvende hissetmiyoruz kendimizi. Ev başımıza çökecek. Diğer dairelerde de çatlaklar var'' dedi.

EVE GİREMİYORUM
Depremin meydana geldiği günden bu yana eve giremediğini belirten Açıkgöz, ''Kendimi güvende hissetmiyorum. Binanın her tarafında çatlaklar var. Durumu Kadıköy belediyesine bildirdik fakat gelen giden olmadı. Bu binada onlarca kişi yaşıyor. Bu durum daha ne kadar sürecek bilmiyorum. Eve girmeye korkuyorum. 1 haftadır arkadaşlarımda kalıyorum'' şeklinde konuştu.

TELEFONLAR AÇILMIYOR
Çamcı, ''Madem böyle bir ekipleri mevcut belediyenin ve yoğunluk olması depremden sonra çok normal ancak bu işi geciktirmeleri ve aksatmaları için bir bahane değil. Telefonların açılmaması ve bu noktada karşıda bir muhatap bulamamamız başlı başına büyük bir problem. ne zaman geleceklerini bilmediğimiz için gündüzleri evde bulunmaya çalışıyorum. Aynı zamanda benim zamanımdan da çalıyorlar'' dedi.