ÖZEL | Belediye Meclisi toplantısına kanlar içinde girdi

ÖZEL | Belediye Meclisi toplantısına kanlar içinde girdi

İzmir'de Çiğli Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Özdemir, kadına şiddete karşı tepki göstererek sembolik olarak boğazı kesilmiş ve üzeri kanlı bir halde toplantıya katıldı.

Özgür Tuğrul

Özdemir, sembolik şekilde boğazı kesilmiş olarak ve kıyafetleri kanlar içinde bir halde Eylül ayı olağan meclis toplantısına katıldı. Geçtiğimiz günlerde kızının gözleri önünde eski eşi tarafından katledilen Emine Bulut’un Türkiye’yi sarsan cinayetine dikkat çeken Özdemir, ‘Biz ölmek istemiyoruz’ yazılı dövizi taşıdı.

HER GÜN KATLEDİLMEKTEN BIKTIK
Kadına şiddete karşı sergilediği tavra dair konuşan Özdemir, “Türkiye’de malum 2-3 günde bir kadın katlediliyor. ‘Elinizdeki kanı temizleyin, durdurun’ demek için aslında eylem yaptım. Bundan 6-7 ay önce ilçemizde iki kardeş cinayeti olmuştu. Biz o cenazeye katıldık. O zaman, ‘öldürdüğünüz gibi bir de taşımayın’ demiştik. Ama ne yazık ki orada tabutu taşımamıza izin verilmedi. Bu bana çok kötü gelmişti. Gündemde kalamıyoruz. Bir de hep kadınlara eğitim verilmesinden bahsediyoruz. Bana göre bu çok büyük bir yanlış. Çünkü erkeklere eğitim verilmesi gerekiyor. Hatta katillere eğitim verilmesi gerekiyor. Onu görsünler. Değişik yollar denenebilir. Her gün katledilmekten bıktık. Sadece kadınlar değil, çocuklar ve doğa da katlediliyor. Hep alanlarda eylem yapıldı ama mecliste hiç yapılmadı. Bana göre aslında tepkinin gösterileceği yer meclistir” dedi.

KADIN VE AİLE MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ
Ayrıca toplantısında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün kurulması maddesi komisyona gönderildi. Müdürlüğün kurulması ile kadına yönelik pozitif ayrımcılık yapılarak istihdam, sağlık, eğitim ve hukuki alanlarda kadınların fırsat eşitliğinden yararlanılabilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Gümrükçü geçtiğimiz günlerde ise Türkiye’nin de imzaladığı İstanbul Sözleşmesi'nin hükümlerine uymayı taahhüt ettiklerini belirtmiş ve “Belediyemiz kadın dostu belediye olarak hizmet sunmasının yanı sıra kadın haklarının korunması ve iyileştirilmesine dair ulusal ve uluslar arası standartların belirlendiği sözleşmeler ve protokollere imza koyup taraf olmaya ve sürdürmeye söz veriyoruz. Ayrıca kadına yönelik şiddetle mücadele alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle etkin işbirliği yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.