ÖZEL | CHP'li Akaydın yargıç karşısında: Atatürkçü ve laik olmanın bedelini ödüyorum

ÖZEL | CHP'li Akaydın yargıç karşısında: Atatürkçü ve laik olmanın bedelini ödüyorum

Hakkında “FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olmak”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik“ ve “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından soruşturma açılan eski milletvekili ve belediye başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın davasında ilk duruşma görüldü. Akaydın duruşmada yaşananları YURT'a anlattı.

Aliseydi Karagöz 

2017 yılında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve 25. dönem CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında “FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olmak”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik“ ve “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından soruşturma açılmış ve dava süreci başlatılmıştı. Bugün açılan davanın ilk duruşması gerçekleştirildi. 

'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'
Saat 12.00'da Antalya 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Mustafa Akaydın ve avukatı hazır bulundu. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 3 Ağustos 2017 tarihinde Antalya'da bir toplantıda gazetecilere yaptığı, “15 Temmuz olayı bir tiyatrodur. Ben TV’den komedi izler gibi izledim” sözlerini kullanması sebebiyle hakkında dava açılan ve bugün hakim karşısına çıkan Mustafa Akaydın, yargıya verdiği ifadede "Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım" dedi Akaydın, “Bu darbe değildir. Ben asker kökenli bir aileden geliyorum. Darbenin nasıl olduğunu iyi bilirim. 60 darbesini,12 Eylül darbesini görmüş birisi olarak bunun bir darbe olduğuna inanmıyorum“ ifadelerini kullandı.

'ADAM GİBİ ADAM OLMANIN BEDELİNİ ÖDÜYORUM'
Yaklaşık 1 saat süren ve 12 Aralık 2019 tarihine ertelen duruşma sonrası YURT'a değerlendirmelerde bulunan CHP eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve 25. dönem CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, “Gazetecilerle basın toplantısı yaptığım gün, FETÖ terör örgütünü övücü bir tek kelime bile kullanmadım. Bunun dışında sözlerimin arkasındayım. Bunlar güdümlü davalar... Hakimler ve savcılar da bunun farkında ama maalesef Türkiye'de adam gibi adam olmanın, Atatürkçü olmanın, laikçi olmanın ve dürüst olmanın bir bedeli var. Siyasetçiyseniz bu bedeli en ağır şekilde ödüyorsunuz. Bende bu bedeli şuanda ödüyorum" diye konuştu.

“Ben asker çocuğuyum. Darbeleri iyi bilirim” diyen Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

2017 yılı 3 Ağustos günü Antalya'da kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlemiştim. Orada düşüncelerimi açıklamıştım. Konuşmamda tek bir kelime bile bu terör örgütünü övücü bir şey asla söylemedim. Ben Atatürkçü ve laik bir insanım. Bunu mahkemede de anlattım. İstanbul İl başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu hakkında hazırlanan iddianamede de benzer şeyler var, FETÖ örgütünü övmek gibi... Böyle bir şeyin olamayacağını mahkemede açıkladık. Hakim gayet olumlu davrandı. Savunmamdan sonra ne hakimden ne de savcıdan bir sual olmadı.

'FETÖ TARAFINDAN TACİZ EDİLDİM'

Bütün sözlerimin arkasındayım. FETÖ tarafından taciz edildiğimi mahkemede anlattım. "Eski bir rektörüm, eski bir belediye başkanıyım, eski bir milletvekiliyim. Bunun dışında söyleyeceğim bir şey yok" dedim. Mahkemede hakime "Bu sözlerimi irdelemeye sokarsanız yani 15 Temmuz'un tuhaf taraflarını anlatmaya teşvik ederseniz daha 1 saat burada konuşurum" dedim. Bunun bir sürü açıklamaya muhtaç tarafları olduğunu belirttim.

'DARBELERİ İYİ BİLİRİM'

Ben asker çocuğuyum. Türkiye'de 60 ve 12 Eylül darbelerini yaşadığımı anlattım. 15 Temmuz teşebbüsünün de akla mantığa aykırı gelen tarafları var. Bunların hiç birinde FETÖ'yü öven ya da destekleyen anlama gelecek bir söz kesinlikle söylemedim. Türkiye'de birçok gazeteci, yazar, siyasetçi, araştırmacı ve emekli asker benim bu söylediğim sözleri 2 yıl boyunca zaten dile getirdi. Ayrıca Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu da aynısını dile getirdi. Hakim bu konulara girmedi.