ÖZEL |  Hasarlı binaya girmek istemeyen öğrencilere dekanlıktan tehdit

ÖZEL | Hasarlı binaya girmek istemeyen öğrencilere dekanlıktan tehdit

Geçtiğimiz günlerde İstanbul 5.8 ile sallanmış, İstanbul'da yüzlerce binanın depreme hazır olmadığı ortaya çıkmıştı. Bunlardan biri de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa (İÜC) Sağlık Bilimleri Fakültesi. Fakültede oluşan çatlaklar herkesi korkuttu. Bugün de kendilerini güvende hissetmeyen öğrenciler binaya girmek istemedi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan depremden dolayı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa (İÜC) Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde oluşan çatlaklar herkesi korkuttu. Oluşan çatlaklardan sonra öğrenciler binada ders işlenmesine tepki gösterdi. Bu tepkiler üzerine dekanlık hafta sonu okula inceleme ekibi geleceğini söyledi. Ancak buna dair hiçbir somut adım atılmadı. Bunun yerine çatlakların üzeri sıvayla kapatıldığı görüldü.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ
Dekanlığın harekete geçmeyişi ve tepkilere rağmen okulda oluşan çatlakları görmezden gelmesi sonucunda öğrenciler whatsApp grupları üzerinden tepkilerini dile getirmeye başladı. Büyüyen tepkiler sonucu bugün okulda bir toplantı alınmasına karar verildi.

Saat 12.00’da toplanmaya karar veren öğrenciler dün akşam okulun resmi hesabından aynı saatte bir konferans verileceğini öğrendi. Konferansta bazı hocalar tarafından yoklama alınacağı, katılmayan öğrencilerin yok yazılacağı söylendi. Öğrencileri hiçbir önlem alınmadan hasarlı binaya girmek zorunda bıraktılar.

ÖĞRENCİLER KONFERANSI BASTI
Toplantının engellenmeye çalışılmasına karşın öğrenciler konferansın can güvenliği olmayan bir yerde yapılmasına karşı konferansı basıp dekana “biz öğrenciler olarak hayati tehlike altında burada bulunmak istemiyoruz. Madem bir açıklama yapacaksınız gelin hep birlikte bahçede yapalım.” çağrısı yaptı. Ancak dekan öğrencileri görmezden geldi. Okulun yapılandırılması yerine fakülteyi Büyükçekmece veya Sultanbeyli’ye taşıyacaklarını söyledi. Bunun üzerine öğrenciler konferansı terk edip bahçede kendi toplantılarını gerçekleştirdi. Taşınmak istemeyen öğrenciler “ne can korkusuyla derslere girmek istiyoruz ne de başka bir yere taşınmak istiyoruz, biz okulumuzun yapılandırılmasını istiyoruz” dediler.