ÖZEL | Hilal Nesin hakkında yakalama kararı: 'Ben yazdım onlar hazmedemedi'

ÖZEL | Hilal Nesin hakkında yakalama kararı: 'Ben yazdım onlar hazmedemedi'

Antalya 8. Ağır ceza mahkemesi ünlü mizah yazarı Aziz Nesin'in gelini Tiyatrocu ve Eğitmen Hilal Nesin hakkında sosyal medya hesabından " Örgüt propagandası" yaptığı iddiası ile yakalama kararı çıkardı.

Aliseydi Karagöz

Daha önce AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiası ile 3 ayrı dava açılan Ahmet Nesin'in eşi Hilal Nesin karara tepki gösterdi. Nesin “Ben kimilerinin bildiği, kimilerinin bilmediği, kimilerinin ise görmezden geldiği şeyleri yazdım. Yani apaçık ortada olanları yazdım.' dedi.

Aralık 2016 yılından itibaren ülkeyi terk edip, Fransa'da yaşayan ve Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ifade vermeye gelmediği gerekçesiyle yakalama kararı çıkartılan Hilal Nesin karara şaşırmadığını söyledi.

YURT'a açıklamalarda bulunan Hilal Nesin, yakalama kararına şu sözlerle tepki gösterdi:
'Elbette şaşırmadım. Tüm olaylar olağan seyrinde gelişti; ben doğruları yazdım, onlar hazmedemedi. Mesleki deformasyondur belki de benimki. İnsanlara bir şeyler anlatmak benim mesleğim. Bu gidişata sessiz kalamazdım. Bir şeyler söylenmeliydi, bazılarımız söyledi. İnsan hayatından daha kutsal ne var ki? İşte bir de bunu, ne yazık ki anlatamadık. Ben kimilerinin bildiği, kimilerinin bilmediği, kimilerinin ise görmezden geldiği şeyleri yazdım. Yani apaçık ortada olanları yazdım.Yazık, sanıyorlar ki gördüklerimizi söylemeyi bırakacağız. Onlar yapmaya devam ettikçe biz de yazmaya devam edeceğiz.'