ÖZEL | Sağlıkta skandal ihmal

ÖZEL | Sağlıkta skandal ihmal

Parmağındaki ödem ve kızarıklık şikayetiyle gittiği hastane sürecinden sol bacağını kaybederek çıktığını iddia eden Mustafa Yaldız, HEYAD ile birlikte yaşadıklarını mahkemeye taşıyor.

Baran Furkan Gül

Hasta ve Engelliler İle Yakınları Hakları Derneği'ne (HEYAD) dilekçe yazarak müracaat eden Mustafa Yaldız (61), ihmaller nedeniyle sol bacağını kaybettiğini iddia ederek, bu durumun kimsenin başına gelmemesi için süreci mahkemeye taşıyacağını aktardı. Sol ayak birinci parmakta ödem ve kızarıklık şikayeti ile Antalya’da bir kamu hastanesine giden Mustafa Yaldız’a iddiaya göre, bir haftalık tedavisinin ardından ameliyat olması gerektiği söylendi. Bulunduğu hastane kroner yoğum bakım olmadığı gerekçesiyle başka bir kamu hastanesine sevk edildiğini belirten Yaldız, "Burada ayak parmağımın acilen kesilmesi gerektiği söylendi. Ağrı kesicilerle iğnelerle zor dayanıyordum. Hastanede yer olmadığını söyleyerek iletişim numaralarımı alıp beni eve gönderdiler. Yer olduğunda arayacaklarını söylediler" dedi.

ÇOK GEÇ KALINMIŞ

HEYAD'a yazdığı dilekçede durumu anlatan Yaldız, acı içinde evine dönmek zorunda kaldığını, 3-4 gün uyku hapları ve ağrı kesici ile idare ettiğini daha sonra ağrıya dayanamayıp başka bir kamu hastanesinin aciline gittiğini ve orada hemen yatış yapıldığını anlattı. Bu sırada şişliğinin ve kızarıklığının arttığını belirten Yaldız, "Bana çok geç kalındığını, ilk farkedildiğinde sadece parmağımın kesilmesi ile kurtulabilecekken şimdi sol bacağımın kasığa yakın bir bölümden kesilmesi gerektiğini söylediler. Dünyam başıma yıkıldı" ifadesine yer verdi.

İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ

Başına gelenlerden büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Mustafa Yaldız, tekerli sandalyeye bağlı kaldığını ve bu durumun başkasının başına gelmemesi için HEYAD’a başvurduğunu aktardı. HEYAD Başkanı Hüseyin Ayhan, durumun takipçisi olacaklarını eğer ihmal varsa bunu ortaya çıkartacaklarını kaydetti. Ayhan, bu konuda bir ihmal olduğunu düşündüklerini belirterek "Biz burada bir ihmal olduğunu düşünüyoruz. Sağlıkta ihmal olduğu görülüyor ancak herhangi bir işlem yapılmıyor. Herhangi bir adli soruşturma da başlatılmadı. Bu tür hastaların yatış yapılmadan ayak o haldeyken ambulansız göndermeleri uygun mu? İlk anda ameliyata alınsa sadece parmağının kesilmesi ile kurtulacak mıydı? Şuanda avukatımız konuyla ilgili dava açmamız için çalışmalarını sürdürüyor. Gerekli yasal işlemleri başlatacağız. Ancak herhangi bir idari soruşturma başlatılmadı. Sağlık bu kadar basit ve ucuz değil" dedi.