ÖZEL | Torun, Genel Merkez’de kuracakları o birimi YURT'a anlattı

ÖZEL | Torun, Genel Merkez’de kuracakları o birimi YURT'a anlattı

CHP Genel Merkezi’nde kurulacak birime dair çok fazla haber medyada yer almıştı. Başında Kılıçdaroğlu'nun bulunacağı birimin yardımcılık görevini ise Seyit Torun üstlendi. Konu ile ilgili olarak YURT'a açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, kurulacak olan birime “Koordinasyon Eş güdüm Merkezi" adı verilmesinin planlandığını açıkladı.

Ali Seydi Karagöz

CHP Genel Merkez tarafından kurulacak olan birim ile alakalı YURT'a konuşan CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Yerel seçimlerinde önemli bir başarı elde ettik. Türkiye nüfusunun yüzde 70'ine hitap ediyoruz. Haliyle, belediyelerimizin başarısını artırmak zorundayız. Halkımızın bize gösterdiği bu teveccühe mahcup olmamak zorundayız. Yerelden genele bir başarı elde etmemiz gerekiyor. Bunun içinde bütün belediyelerimizin başarısını artırabilmek, onların en azından eksiklerini giderebilmek adına, ayrıca kontrollerini yapmak adına genel merkezimizde koordinasyon eş güdüm merkezi kuruyoruz" ifadelerini kullandı. 

BİRİMİN BAŞINDA KILIÇDAROĞLU OLACAK
Kurulacak olan birimin başında Kılıçdaroğlu'nun yer alacağını ifade eden Torun, “Birimimizin 'Danışma Kurulu' ve 'Yürütme Kurulu' olarak iki kolu bulunacak. Bu birimlerde Murat Karayalçın gibi başarılı eski belediye başkanları, Prof.İlhan Tekeli, Prof.Selahattin Yıldırım gibi birikimli isimler de yer alacak" dedi

26-27 Temmuz'da belediye başkanlarını bir eğitim kampına sokacaklarını belirten Seyit Torun sözlerini şöyle sürdürdü:

Yerel seçimlerinde önemli bir başarı elde ettik. Türkiye nüfusunun yüzde 70'ine hitap ediyoruz. Haliyle, belediyelerimizin başarısını artırmak zorundayız. Halkımızın bize gösterdiği bu teveccühe mahcup olmamak zorundayız. Yerelden genele bir başarı elde etmemiz gerekiyor. Bunun içinde bütün belediyelerimizin başarısını artırabilmek, onların en azından eksiklerini giderebilmek adına ayrıca, kontrollerini yapmak adına genel merkezimizde koordinasyon eş güdüm merkezi kuruyoruz. Bunda tabi Murat Karayalçın, İlhan Tekili ve birçok akademisyenler olacak. Bu merkezimizde geçmişte başarılı olmuş belediye başkanlarımızda olacak. Bu bir danışma kurulu olacak. Ayrıca finans, bütçe, proje, saha araştırmaları, hukuk gibi belli birimlerimiz olacak. Bu birimlerimizde de belediyelerimizin hem performanslarını değerlendirmiş olacağız. Ayrıca saha bilgilerine ulaşmış olacağız.

Bütçelerini aynı zamanda değerlendireceğiz. Proje konusunda proje desteği vereceğiz. Hukuksal problemler olduğunda hukuk desteği vereceğiz. Kısacası onların başarılarını artıracağız.

BELEDİYE BAŞKANLARINI KAMPA ALINACAK

26-27 Temmuz'da belediye başkanlarımızı kampa alacağız. Yer konusu henüz netleşmedi. 3 Alternatifimiz var. Ege, Akdeniz ve tatil bölgeleri değil, daha sakin ve rahat çalışabileceğimiz bir ortam arıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun "Kılıçdaroğlu daha önce belediye başkanlarının uyması gereken 7 kural açıkladı. Belediye başkanları bu kurala uymadığı taktirde ne gibi yaptırım uygulayacaksınız" sorumuza ise “Elbette gerekli uyarılarımız olacak. Eksikleri varsa bu yönde uyaracağız. Amacımız Belediyelerimizin başarısını artırmak. Şuan güzel işler yapıyorlar. Onların yaptığı güzel işleri hem Türkiye genelinde ortak bir algı olarak ortaya koyacağız. Belediye başkanlarımızın başarısı kendi ilin içerisinde kalmayacak. O hizmetleri ülke geneline de anlatacağız, yaygınlaştıracağız. Kısacası ortak akılla başarıyı elde deceğiz” yanıtını verdi.