ÖZTRAK: AĞIZLARINDAN “5 KOYUN GÜTME” LAFLARINI DÜŞÜRMEYENLER, MİLLETE 5 MASKEYİ DAĞITAMADILAR

ÖZTRAK: AĞIZLARINDAN “5 KOYUN GÜTME” LAFLARINI DÜŞÜRMEYENLER, MİLLETE 5 MASKEYİ DAĞITAMADILAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak maske dağıtımında yaşanan sorunlara ve Avrupa ülkelerine yapılan tıbbi malzeme yardımarına ilişkin konuştu. Hükümetin aradan 1,5 ay geçmesine rağmen maske sorununun hala çözülemediğine dikkat çeken Öztrak bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin gönderdiği yardımı terör örgütlerine dağıttıklarını söyledi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak maskelerin dağıtımında yaşanan sorunlara dikkat çekti. 'Ağızlarından “5 koyun gütme” laflarını düşürmeyenler, millete 5 maskeyi dağıtamadılar' diyen Öztrak bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin gönderdiği yardımı terör örgütlerine dağıttıklarını söyledi.

Öztrak CHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında maske dağıtımında yaşanan sorunlara ilişkin, "Ağızlarından '5 koyun gütme' laflarını düşürmeyenler, millete 5 maskeyi dağıtamadılar" ifadelerini kullandı.

Öztrak konuya ilişkin şunları söyledi:

"Saray hükümeti maske meselesini hala çözemedi. 1,5 ay geçti. Ağızlarından '5 koyun gütme' laflarını düşürmeyenler, millete 5 maskeyi dağıtamadılar. Vatandaşlarımızın çoğuna, 'takmaya mecbursun' dediği beş maskeyi hala gönderemediler. Tek kullanımlık maskeler defalarca kullanılıyor. Gelen maskeler de 'delikli tülbentten' farksız.  Maske skandalında sadece vatandaş değil, üretici de perişan. Saray hükümeti, ne üreticilerden maskeleri satın alıp millete dağıtabiliyor, ne de üreticilerin maskeleri dışarıya satmasına izin veriyor. Üreticilerimiz “2 milyar dolarlık koca bir pazarı Çin’e kaptırıyoruz” diye dizlerini dövüyorlar."

Öztrak bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin gönderdiği tıbbi malzeme yardımını terör örgütlerine dağıttıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Diğer taraftan da millete verilmeyen kaliteli maskeler, İngiltere’ye, İtalya’ya, ABD’ye, Cumhurbaşkanlığı forsuyla ve “şahsının” adı yapıştırılıp hediye diye gönderiliyor. Kendi milletine maske dağıtamayanlar, 55 ülkeye şefkat eli uzattık diye çıkıp övünüyorlar. O el uzattıkları ülkelerin bazıları da saray hükümetinin kendilerine gönderdiği maskeleri, Mehmetçiklerimize kurşun sıkan, pusu kuran teröristlere dağıtıyorlar. Bu tabloyu da milletimizin bilgisine sunuyoruz."