Öztrak: 'FETÖ'yle kimlerin yürüdüğünü biliyoruz'

Öztrak: 'FETÖ'yle kimlerin yürüdüğünü biliyoruz'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından FETÖ iddiasıyla tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un tutuklanmasına ilişkin "FETÖ'yle kimlerin yürüdüğü hepimizin bilgisi dahilindedir. CHP, FETÖ'nün karşısındaydı yine karşısında" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak  FETÖ iddiasıyla tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak tutuklanan Burak Oğuz ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dosyada gizlilik kararı var, o yüzden fazla bir şey konuşamayacağım. FETÖ üyeliği suçlamasıyla savcılığa sevk edilmiş. Savcının daveti ile İzmir Başsavcılığı'na gitmiş. Delil karartma, gizleme gibi tutuklama sebeplerinden biri mevcut değil. Kesinleşen bir hüküm de yok. Rekor bir oyla seçilen Başkan hakkındaki tutuklama kararı, demokrasiye darbe vurmaktır. FETÖ'yle kimlerin yürüdüğü hepimizin bilgisi dahilindedir. CHP, FETÖ'nün karşısındaydı yine karşısında. Hukukçularımız gerekli çalışmayı yapıyor. Başkanımızın en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşarak bu suçlamalarda aklanacağına inanıyoruz. Görevden alınan tüm seçilmiş kişiler ilgili görüşümüz baştan beri, ‘Seçimle gelen seçimle gitmelidir’ yönündedir. Hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı olmayan seçilmişlerin idari kararla görevden alınmasını doğru bulmuyoruz. Bunu sadece kendi partimizin belediye başkanı için söylemiyoruz. Zorla görevinden istifa ettirilenler, kayyum atanan belediyeler için de söyledik, söylemeye de devam ediyoruz. Demokrasiye inanıyorsak buna karşı çıkmak zorundayız."