Pazarcılar çiğ ıspanak yiyerek tepki gösterdi

Pazarcılar çiğ ıspanak yiyerek tepki gösterdi

Çıkan ıspanak zehirlenmesi haberlerine karşı pazarcı esnaflar çiğ ıspanak yiyerek tepkisini gösterdi. Vatandaştan da ıspanak zehirlenmesi haberlerine ilişkin yorumlar geldi.

Ispanak zehirlenmesine karşı pazarcı esnaflardan ve bir çok vatandaştan tepki geldi.

Taze sebze satışı konusunda dikkat edilmesi gerektiğini belirten pazarcı Orhan Akgün, “Bizce işini kötü yapan esnaflar yüzünden ıspanağın içine karışan uzun boylu otlar oluyor onu satmaya çalışıyorlar. Ispanak en sağlıklı sebzelerden biridir” diye konuştu. 

46 senedir pazarcılık yapan Mehmet Kurtoğlu ise, şunları söyledi "Ispanağın bugüne kadar zehirli olduğu görülmemiş, ot karışmıştır içine. En zehirli ot baldırandır. Orduyu bile zehirler. Zehirli otlar tesadüfen ıspanağın tarlasına karışmıştır, bir kuş getirmiş olabilir, o da zehirler. Ispanağa bunu yüklemek yanlış. Yerim tabii ki, vatandaş gönül rahatlığı ile yesin. Bir deli kuyuya taş atıyor on akıllı çıkaramıyor."

Çıkan haberlere inanmadığını yine ıspanak alacağını söyleyen vatandaş Elif Ekiz, “Ben yine alırım onun ilaç olduğunu düşünüyorum. Geçici bir durum olarak görüyorum. Mantar yine alıyoruz mesela ama birçok insan mantardan zehirleniyor. Ben ıspanakların hepsinde olduğuna inanmıyorum” dedi.