Pegasus'tan resmi açıklama

Pegasus'tan resmi açıklama

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazası ile ilgili Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane basın toplantısı düzenledi.

Pegasus Hava Yolları'nın İzmir Adnan Menderes Havalimanı-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapan , PC2193 sefer sayılı TC-IZK kuyruk tescilli uçağının, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmasıyla ilgili olarak Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane, bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Tevfik Nane'nin yanı sıra, Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Nedim Özesen, Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk ve Emniyet Yönetimi ve Kalite Uyumluluk İzleme Direktörü Murat Cem Alkan da katıldı.

'ACIMIZ BÜYÜK'

Tevfik Nane, 3 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin şunları söyledi:

"Acımız çok büyük. Dün akşam İzmir Adnan Menderes-Sabiha Gökçen uçuşunu yapan PC 2193 sefer sayılı uçağımızın İstanbul Sabiha Gökçen’de pistten çıkması sonucu gerçekleşen kazadan dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz.

Şu an birinci önceliğimiz yaralarımızı sarmak. Aile destek ekiplerimiz hem vefat eden misafirlerimizin ailelerinin yanında hem de hastanelerde yaralılarımıza destek olmak üzere çalışmakta.

Kaza sonucu maalesef 3 misafirimiz hayatını kaybetti. 177 misafirimiz ve 6 mürettebatımız toplam 183 kişi vardır. Maalesef 3 vefatımız oldu. 180 misafirimiz kabin çalışanları dahil hastanelere sevk edildi. Saat 13 itibariyle 56 kişi taburcu olarak evlerine gönderildi."

'KARA KUTU ALINDI, RAPOR BEKLENİYOR'

"İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda ve Pegasus Genel Müdürlüğünde 3 kriz merkezi kurulduğunu ifade eden Tevfik Nane, sözlerine şöyle devam etti;

Biz bu süreci en etkin şekilde atlatabilmek için otoritelerle birebir irtibatla çalıştık. O nedenle de bildiğiniz gibi sivil havacılık, regülasyonları ve kuralları diğer sektörlere göre çok daha katı olan bir sektördür. Kaza gerçekleştiği andan itibaren otoritelere geçer. Biz de buna uygun olarak süreci yönetiyoruz. Buna yapılacak ilk açıklama da dahildir.

Biliyorum Aklınızda onlarca soru var. Halihazırda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu çalışmalarını devam ettirmekte. Kara kutu diye tabir edilen kayıt cihazlarımız alındı. Hep birlikte kayıt raporunun çıkmasını bekliyoruz.

Bu regülasyon uluslararası ve ulusal otoritelerin belirlemiş olduğu kural ve gerekliliklere tam uyumlu olarak çalışılmaktadır.

Biz Pegasus Havayolları olarak kurulduğumuz günden beri gerek yerel herek uluslararası otoritelerle bu amaçla birlikte çalışmakta ve kurallara birebir uyum içinde hareket etmekte, faaliyetlerimizi gerçekleştirmekteyiz."