'Polisiz' dediler... 100 bin dolarlık gasp

'Polisiz' dediler... 100 bin dolarlık gasp

İstanbul'da İsmail Ç. isimli bir kurye, Suriyeli iş adamından aldığı 100 bin dolarlık pırlantaları Kapalıçarşı'ya götürdüğü esnada Bayrampaşa'da bir araç tarafından sıkıştırılırken başka bir araç tarafından önü kesildi. Araçtan inerek kuryeyi etkisiz hale getirdikten sonra 100 bin dolarlık pırlantaları alarak kaçan 5 şüpheli polis ekiplerince yakalandı.

İstanbul Gasp Büro Amirliği ekiplerini harekete geçiren olay 30 Ocak Günü 22.30 sıralarında Bayrampaşa’da yaşandı. İddialara göre, İsmail Ç. isimli bir kurye Sarıyer’de Suriyeli bir iş adamından 100 bin dolarlık pırlanta aldı. Aldığı pırlantaları Kapalıçarşı’ya götürmek üzere yola çıkan kurye TEM Otoyolu Bayrampaşa Mevkii’nde bir araç tarafından sıkıştırılmaya çalışıldı.

GASPA POLİS MASKESİ

Aracın tacizin kaçmak isteyen kurye Bayrampaşa’ya doğru gitmeye başladı. Bir süre sonra başka bir araç tarafından önü kesilirken diğer araçta geriye doğru kaçmasını engelledi. Araçtan inen 5 şüpheli polis olduklarını belirterek, kuryeyi etkisiz hale getirdikten sonra araçta bulunan pırlantaları alarak olay yerinden uzaklaştı.

Yaşanan olayın ardından kurye İsmail Ç. savcılığa giderek şikayette bulundu. Savcılık talimatı üzerine Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Çalışma kapsamında bölgedeki güvenlik kameraları incelendi. Yapılan incelemeler sonucu araçlardan birinin plakası belirlendi. Kiralık olduğu anlaşılan aracı kullanan şüpheli belirlendi. Çalışmalarını derinleştiren polis, 5 şüphelinin de adresini belirleyerek 12 Şubat’ta operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Sinan A. (35), Murat E. (40), Faruk E. (43), Mikail Ş. (40) ve 23 yaşındaki Davut Ç. gözaltına alındı.

Emniyette sorguya alınan şüphelilerin çok sayıda suçtan kayıtları olduğu ortaya çıktı. İşlemleri tamamlanan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.