Putin ve Erdoğan Suriye için buluştu

Putin ve Erdoğan Suriye için buluştu

Rusya Federasyonu devlet başkanı Putin, Suriye'nin İdlib vilayetindeki gerilimi ele almak için Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Moskova’da bir araya geldi.

İlk buluşmada Erdoğan, ''Alacağımız kararlar bölgeyi de ülkelerimizi de rahatlatacaktır" derken; Putin hayatını kaybeden Türk askerleri için başsağlığı dileklerini iletti.

İdlib müzakereleri sebebiyle bir araya gelmelerinin büyük önem arz ettiğini dile getiren Erdoğan, "Malum, bu görüşmeyi Türkiye'de yapacaktık. Sizin buradaki anayasa çalışmalarıyla, ilgili gelişmeler sebebiyle burada gerçekleştiriyoruz. Bugün burada atacağımız adım, alacağımız isabetli kararlar bölgeyi de ülkelerimizi de rahatlatacaktır" ifadelerini kullandı.

Rusya lideri Putin de, "Rusya-Türkiye ilişkilerini tahrip edebilecek olayların yaşanmaması adına her şeyi yapmamız gerekiyor. İdlib'deki durumun, her iki tarafın da kıymet verdiği Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmayacağını umuyorum" diye konuştu.

Putin, Erdoğan'a hitaben, "Ölen askerleriniz için bir defa daha içten başsağlığı dileklerimi iletmek isterim. İnsanların ölmesi her daim çok büyük bir trajedidir. Size telefon görüşmemizde de söylediğim gibi, maalesef Suriye askerleri de dahil hiç kimse Türk askerlerinin o anda bulundukları yeri bilmiyordu" dedi.

Rusya lideri Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 saat 40 dakika süren baş başa görüşmesi sona erdi.

Liderler ikili görüşmenin ardından heyetler arası toplantıya geçti.