Rahmi Turan’a bir darbe de kendi gazetesinden

Rahmi Turan’a bir darbe de kendi gazetesinden

Son günlerin en popüler gazetecisi Rahmi Turan’ın asılsız çıktığını kendisinin de kabul ettiği iddiası sonrasında, Sözcü gazetesi de bir açıklama yayınladı.

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz imzası ile yayınlanan açıklamada, gazetenin başyazarı Rahmi Turan’ın gerçekdışı çıkan iddiasını yayınlattığı Sözcü gazetesinin, köşe yazarlarına müdahale etmediği ve savundukları düşüncelerin sadece yazı sahiplerini bağlayacağı ifade ediliyor.

Yılmaz açıklamasının devamında, Rahmi Turan’ın asılsız olduğu ortaya çıkan iddiası için ise, “Zaten Rahmi Turan'ın siyaset kulisi sadece köşesinde kaldı, haber olarak sayfalarımızda yer almadı” diyerek, bu iddiayı sahiplenmedikleri izlenimini veriyor ve böylece, tarzı ve gazetecilik anlayışı ile Sözcü gazetesinin sahip olduğu kimliği kazanmasında en büyük pay sahibi Rahmi Turan ile aralarına mesafe koyuyordu.

Anlaşılan, ‘duayen gazeteci’ olarak saygı gören Rahmi Turan’ın asılsız çıkan ve sonrasında kendisinin de “hata yaptım, pişmanım” diyerek nedamet getirmesine yol açan iddiaların tetiklediği olaylar, Sözcü gazetesini de olumsuz etkilemeye başlamıştı. Asılsız iddia nedeniyle, önümüzdeki günlerde pek çok çevrenin artçı sarsıntılarla etkilenmesi mümkün. Bakalım, Sözcü gazetesi bu olay sonrasında yaralarını nasıl saracak?

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın açıklaması şöyle:

“Türkiye, SÖZCÜ yazarı Rahmi Turan’ın “Tokmak” adlı köşesinde kaleme aldığı kulisle çalkalanıyor.

Bu yazı yüzünden, SÖZCÜ Gazetesi'ni hedefe koymak, karalamak isteyenler oldu.

Bu çevreler bilsin ki…

SÖZCÜ Gazetesi, çıktığı ilk günden beri yayın ilkeleri gereği, köşe yazarlarına müdahale etmiyor.

Onları, yazılarında özgür bırakıyor. Asla sansürlemiyor.

Çünkü, savundukları düşünceler, verdikleri bilgiler, kendi köşelerinde kalmak şartıyla sadece onları bağlar. Sorumluluk, onlarındır…

Rahmi Turan'ın yazısına da bu yüzden hiçbir müdahalede bulunulmadı, noktasına bile dokunulmadı.

SÖZCÜ'nün özgürlük anlayışı ve demokrasi bunu gerektiriyor.

Zaten Rahmi Turan'ın siyaset kulisi sadece köşesinde kaldı, haber olarak sayfalarımızda yer almadı.

SÖZCÜ, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da belgeli, kanıta dayalı habercilik yapmaya devam edecek. Demokratik, laik hukuk devleti anlayışına uygun çizgisinden ayrılmayacak. Bu ilkelerinden asla ödün vermeyecek.

Metin YILMAZ

SÖZCÜ Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni”