Rektörlük, akademisyenlere eşyalarını koymaları için çuval yolladı!

Rektörlük, akademisyenlere eşyalarını koymaları için çuval yolladı!

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı, akademisyenlere eşyalarını koymaları için çuval gönderdi.

Geçtiğimiz günlerde ‘depreme dayanıklı olmadığı’ gerekçesi ile Tınaztepe’ye taşınması gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrencilerin ve öğretim elemanlarının tepkisi sürerken dekanlık okulun taşınması için çalışmalarını hızlandırdı.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre GSF Dekan vekili Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, akademisyenlere taşınmaları için beşer adet çuval gönderdi. Akademisyenler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla çuvala tepki gösterdi.

“Çuvalladığınızın bir simgesi mi?”

Sahne Sanatları bölüm başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün bize hoca başı beşer tane çuval dağıttılar. Eşyalarımızı buna koyup ağzını bağlayıp bırakacakmışız… Biz o arada somut kanıtlarla bir ofis binasında neden tiyatro eğitimi yapamayacağımızla ilgili bölüm kurulu kararı alıyorduk. Beş çuval. Yoksa sizin çuvalladığınızın bir simgesi mi bu çuvallar? Sizin yerinize her gün utanmaktan yorulduk. İstediğimiz çuvaldan başlayabiliyor muyuz hocam?” ifadelerini kullandı.

Fakültenin diğer bölümlerindeki akademisyenler de olaya sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.