Reyhan Şar böyle uğurlandı...

Reyhan Şar böyle uğurlandı...

Çankaya Belediye Meclisi üyelerinden Reyhan Şar, hayatını kaybetti. Reyhan Şar’ın zamansız kaybı Meclis üyesi dostlarını ve mesai arkadaşlarını yasa boğdu. Şar için ilk tören Çankaya Belediyesi'nde gerçekleştirildi. Ardından, Şar için bir tören de Oran Cemevi'nde yapıldı. Önce Çorum Alaca Yeniceköy'e uğurlanacağı belirtilen Şar'ın naaşı, Ankara Karşıya Camii'nde kılınan öğle namazına müteakip Karşıya Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Çankaya Belediyesi Meclis üyelerinden Reyhan Şar,  57 yaşında hayatını kaybetti. Son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Meclis üyesi seçilen Reyhan Şar için belediye avlusunda düzenlenen törende mesai arkadaşları ve dostları son görevini yerine getirdi.

Törene, Murat Karayalçın, Çankaya Belediye Meclis Üyeleri, yakın dostu CHP PM Üyesi Yaşar Seyman, YURT Gazetesi ve YURT TV kurucusu Durdu Özbolat, eski milletvekili Metin Işık, işadamı Metin Kaya, CHP İl ve İlçe Başkanları, mesai arkadaşları, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı.

Törende konuşma yapan Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi Necati Koçak, Reyhan Ablalarının kendilerini aniden bıraktığını ve böyle acılar sonunda sözcüklerin boğazında düğümlendiğini söyledi.

Reyhan Şar’ın yakın dostu Yaşar Seyman da giden bir dostun ardından konuşmak da yazmak da zor derken Şar’ı Hitit Güneşi’nin kavurduğu yiğit kadın olarak tanımladı. Verdiği mücadeleyle yüzlerce kadına örnek olduğunu ifade eden Seyman, “Çok şanslıyız, CHP gibi büyük bir okulda mücadele etme şansı yakaladım. Işıklar içinde uyusun, insanlara dokunan bir kadın mücadelecisini uğurlamanın onurunu yaşıyorum” dedi.

Birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışma şansına ve onuruna layık olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Murat Karayalçın ise çok yakın arkadaşım dediği Reyhan Şar’ın sükunet içindeki kararlılığının takdire değer olduğunu dile getirdi.

Evli ve iki çocuk sahibi Reyhan Şar’ı dostları alkışlar arasında son yolculuğuna uğurladı.

NASIL VEFAT ETMİŞTİ?

29 Mayıs Hastanesi’ne sol tarafında uyuşma ve kusma şikâyetiyle giden CHP’li Çankaya Belediye Meclis Üyesi Reyhan Şar, hastanede serum verilerek yapılan müdahalenin ardından taburcu edildikten sonra bindiği taksi daha hareket etmeden fenalaşarak hayatını kaybetmişti. 

Reyhan Şar'ın oğlu Kurtuluş Şar; annesinin hastanenin ve doktorların ihmali sonucu hayatını kaybettiğini belirterek yargıya başvuracaklarını söylemişti. Sağlık Bakanlığı ve ilgili hastaneden henüz bir açıklama yapılmadı.