Reza Zarrab ve Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı hâkim karşısına çıktı

Reza Zarrab ve Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı hâkim karşısına çıktı

Tutuklu Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Zarrab'la birlikte salona alındı

Reza Zarrab, Mart 2016’dan beri para aklamak, banka dolandırıcılığı ve diğer suçlardan tutuklu bulunduğu Manhattan'da New York Güney Bölgesi mahkemesinde TSİ ile 21:00'de hâkim karşısına çıktı. 

Hâkim Richard Bergman'ın kendisine İngilizce yönelttiği sorulara tercümanı aracılığıyla Türkçe cevaplar veren Zarrab, avukatlarının çıkar çatışmasıyla ilgili kendisine yöneltilen tüm soruları anladığını ve çıkar çatışması nedeniyle meydana gelebilecek tüm konulardaki haklarından feragat ettiğini belirtti. 

Zarrab'a, savunma takımına yeni katılan tanınmış isimlerden eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ve eski ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey'in temsil ettikleri hukuk şirketlerinin aynı zamanda Zarrab'ın davasına da müdahil olan ve Zarrab'ın aksine çıkar çatışması konusundaki haklarından feragat etmeyen, başta Citibank, Deutsche Bank, HSBC ve diğer bankaların çıkarlarıyla Zarrab arasında kalmaları durumunda o bankaları seçebilecekleri hatırlatıldı.               

Tutuklu Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla da, hakkındaki iddianame bağlantısında soru sorulmak üzere Zarrab'la birlikte salona alındı.