Rus basını: ABD, Türkiye’yi kışkırttı

Rus basını: ABD, Türkiye’yi kışkırttı

Türkiye'nin Suriye'de Afrin'e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu, Rus basınında geniş yer buldu. Rus basını, operasyona destek verirken, "Moskova'nın Kürtlere borcu yok" başlığı kullanıldı.

TSK’nın hafta sonu terör örgütleri PKK, PYD, KCK ve IŞİD’e karşı başlattığı operasyon, Rus basınında geniş yer buldu. BBC Türkçe’nin derlediği gazete manşetlerinde Rus basınının Ankara’yı destekleyen manşetleri dikkat çekti.

Rus basını, Zeytin Dalı Operasyonu’nu böyle yorumladı:

Kommersant – Gazeteye konuşan Rus Uluslararası İlişkiler Konseyi’nden Kirill Semyonov “Türkiye’nin Afrin’deki operasyonu Türk Hava Kuvvetleri’nin Suriye hava sahasını kullandığı düşünülürse, Türkiye’nin sadece Rusya ile anlaşmasının sonucu olabilir. Moskova’nın Kürtlere hiçbir borcu yok. Rus ordusunun geçmişte Afrin’de gözlemci güç konuşlandırması Ankara ile pazarlık yapılması için atılmış bir adımdı. O zaman Türkiye’nin operasyonu Moskova için avantajlı değildi. Oysa şimdi Moskova tüm suçu, gruplara kısa menzilli taşınabilir hava savunma sistemleri ve diğer silahları sağlayarak onları ABD etkisinin bir aracı haline getiren ABD’ye atabilir” dedi.