Rusya: Suriye halkları kongre toplayacak

Rusya: Suriye halkları kongre toplayacak

Kremlin sözcüsü, Suriye halklarının toplayacağı bir kongrenin planlandığını açıkladı.

Rusya'dan Suriye'ye ilişkin önemli bir açıklama geldi. Bugün basına konuşan Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Suriye'de tüm etnik grupların katılacağı bir kongrenin somut olarak tartışıldığını söyledi. Kongrenin ortak bir girişim olacağını belirten sözcü, bu yöndeki çalışmaların Rusya ve farklı odaklar tarafından desteklendiğini söyledi.

Kongrenin yeri ve zamanını konuşmak için şimdilik erken olduğunu belirten Peskov, planlanan kongreyi 'Suriye'nin savaş sonrası gelişimini destekleyecek bir mekanizma' diye tanımladı.

Putin açıklamıştı

Suriye için planlanan kongre, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından dile getirilmişti. Rus üniversiteleri ile düşünce kuruluşlarının kurucusu olduğu Valday Tartışma Kulübü'nün 14. yıllık toplantısında konuşan Putin,  Suriye'de tüm etnik grupların katılımıyla iktidar ve muhalefeti barıştıracak, siyasi çözümü kolaylaştıracak bir Suriye Halk Kongresi düşüncesinden söz etmişti. Putin, bu ortak girişime Suudi Arabistan ve Mısır gibi büyük bölge devletlerinin de destek vermesini umduklarını sözlerine eklemişti.