Saadet'in İstanbul adayı: Oğullarımın ekmeğiyle oynadılar!

Saadet'in İstanbul adayı: Oğullarımın ekmeğiyle oynadılar!

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, seçim sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gökçınar, aday olduğu için iki oğlunun da işine son verildiğini söyledi.

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, seçim sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Milli Gazete'ye konuşan Gökçınar, İBB seçimlerinin yenilenmesi hakkında kararı "akla, mantığa sığmıyor" dedi. 

"Siz böyle bir şeye 250 sayfa değil, 500 sayfa da yazsanız bunu gerekçelendiremezsiniz" diyen Gökçınar, "Çünkü karar aziz milletimizin vicdanında bu yer bulmadı, tepkiyle karşılandı. Bu karar, bugün YSK’yı böyle bir karar verdiği için tebrik eden Cumhurbaşkanı’nın partisindeki insanların ve AKP’ye oy verenlerin vicdanlarında dahi bir çentik açmıştır. Bizim insanımız feraset sahibidir, böyle haksızlıklara prim vermez" ifadelerini kullandı. Gökçınar, YSK'nın kararını Türkiye'nin tarihinde simsiyah bir sayfa olarak nitelendirdi.

Necdet Gökçınar, seçim sürecinde de gündeme gelen, çocuklarının işlerine son verilmesi hakkında da konuştu. Mağduriyet yaratmak için değil, zihin açmak için bunları anlattığını söyleyen Gökçınar " 3 yıldır Borsa İstanbul’da çalışıyordu, performansı da oldukça iyi olmasına rağmen askerden döndükten sonra işten çıkarıldı. 5 milyon işsiz gencimizin olduğu ülkemizde ben oğlumun işsiz kalmasını gündem yapacak değilim. Yalnız olayın basında farklı şekillerde yer alması dolayısıyla olayın doğru anlaşılması için bazı açıklamalar yapma gereği duyduk. Biz bunu konuşurken İGDAŞ’ın dosyalarını takip eden avukat olan diğer oğlumun kurumla yaptığı sözleşme, hiçbir gerekçe gösterilmeden İGDAŞ tarafından iptal edildi. Bunu ilk defa size söylüyorum. Benim aziz hemşerilerim beni yanlış anlamasın, ben asla mağduriyet yapmıyorum. Kafalarınızdaki boşlukları doldurmak için, sandığa giderken nasıl bir zihniyetle karşı karşıya olduğunuzu bilin diye söylüyorum. Ben sadece böyle bir üslubun İstanbul’da yaşanıyor olmasından üzüntü duyuyorum" dedi.