Saadet Partisi'nden 'mobbing' iddiası

Saadet Partisi'nden 'mobbing' iddiası

Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Necdet Gökçınar'ın oğlunun, çalıştığı Borsa İstanbul'daki işine son verildiği belirtilerek, bu kararın siyasi olduğuna iddia edildi.

Saadet Partisi tarafından yapılan basın açıklamasında, parti mensuplarına karşı çeşitli kurumlarda mobbing ve işten çıkarmaların yaşandığı aktarıldı. Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Necdet Gökçınar'ın oğlunun, çalıştığı Borsa İstanbul'daki işine son verildiği belirtilerek, bu kararın siyasi olduğuna vurgu yapıldı. 

Yerel seçimlerde Millet İttifakı'na destek olan Saadet Partisi, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptali sonrasında 23 Haziran'da tekrarlanacak yeni seçimlere girip girmeme konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Öte yandan parti kulislerinde  Saadet Partisi'nin aynı zamanda AKP'ye yönelik tepki oylarını aldığı ve seçmeninde ikinci tercih olarak AKP'ye yöneldiği konuşulurken, bu noktada CHP'nin Saadet Partisi'ne adayını geri çekme konusunda ısrarcı olmayacağı değerlendiriliyor.

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, Gökçınar'ın oğlunun işine son verildiği bilgisi paylaşıldı. "Alınan bu kararın siyasi olduğu aşikardır" denilen açıklamada, "Bu Ve buna benzer kararların hiç biri Saadet Partilileri inandıkları yoldan geri çeviremeyecektir" dendi.

Saadet Partisi'nin açıklaması şöyle:

"Değerli Basın Mensubu; Son zamanlarda Saadet Partisi mensuplarına çeşitli kurumlarda uygulanan mobbing ve işten çıkarma aralıksız devam ediyor.

Son olarak Saadet Partisi İBB adayı Necdet Gökçınar’ın Borsa İstanbul'da uzman yardımcısı olarak çalışan oğlunun işine askerlik görevinden döndüğü 24 Nisan 2019 tarihi itibariyle son verilmiştir. Alınan bu kararın siyasi olduğu aşikardır. Bu Ve buna benzer kararların hiç biri Saadet Partilileri inandıkları yoldan geri çeviremeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur."