Sabah başyazarından 'Adalet yok'  mesajı

Sabah başyazarından 'Adalet yok'  mesajı

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, "Adalet Bakanlığı’nın varlığı, adaletin varlığına kanıt mıdır?" diye sorduktan sonra "Bazı ülkelerdeki adalet bakanlıklarının varlıkları hâlâ tartışılmakta" ifadesini kullandı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, "Adalet Bakanlığı’nın varlığı adaletin varlığına kanıt mıdır?" diye sorarak, "Bazı ülkelerdeki adalet bakanlıklarının varlıkları hâlâ tartışılmakta" ifadesini kullandı.

Tarihten örnekler veren Barlas, COMECON sekreterliğinin Çekoslovakya'yı "Sizde deniz yok, bu nedenle Deniz Ticaret bakanlığı kuramazsınız" diye uyardığını hatırlatarak, "Bunun üzerine Çekoslovak Dışişleri Bakanı 'Ama Bulgaristan'da Kültür Bakanlığı, Sovyetler Birliği'nde de Adalet Bakanlığı var' diyerek COMECON sekreterliğini protesto ettiğini" yazdı.

‘Adalet Bakanlığı’nın varlığı adaletin varlığına kanıt mıdır?’ başlıklı yazısında Barlas, "Soğuk Savaş'tan kalma antikomünist fıkralar tabii ki demode oldular. Ama bazı ülkelerdeki adalet bakanlıklarının varlıkları hâlâ tartışılmakta” dedi. Barlas, şunları kaydetti:

“Mesela Suudi Arabistan'da veliaht Bin Salman'ın aklına estikçe varlıklı insanları topluca tutuklatıp onlardan milyarlarca dolar haraç alması, bu ülkede de adalet (Veya şeriat) bakanlığının bulunmasının anlamsızlığını göstermez mi?

BİZDEKİ DURUM

Bizde de 20'nci yüzyılın ikinci yarısında bir başbakanın ve iki bakanın yargı kararı ile idam edilmeleri de, Türkiye'deki adaletin sorgulanmasına neden olmamış mıdır? Bugün de canilere 10-15 yıl hapis cezaları verilirken, mesela bir gazete yazarına iki tane ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmesi, hangi adalet anlayışına sığar ki?”