Sabah yazarı: ‘AKP MKYK’daki değişim beklentileri karşılamıyordu’

Sabah yazarı: ‘AKP MKYK’daki değişim beklentileri karşılamıyordu’

AKP kongresinin ardından bir yazı kaleme alan Mahmut Övür, “50 kişiden oluşan MKYK listesinde 29 yeni isim vardı. Bu beklenene yakın bir değişimdi ama yine de beklentileri karşılamıyordu. Çünkü çok sayıda eski siyasi aktör yerini koruyordu” dedi.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, AKP kongresinin ardından “50 kişiden oluşan MKYK listesinde 29 yeni isim vardı. Bu beklenene yakın yüzde 60'lık bir değişimdi ama yine de beklentileri karşılamıyordu. Çünkü çok sayıda eski siyasi aktör yerini koruyordu. Buradan nasıl bir MYK çıkacağını göreceğiz ama daha çok merak edilen bu kadroyu, AK Parti tabanının nasıl karşılayacağı ve yeni bir motivasyon kaynağı olarak görüp görmeyeceği” dedi.

Övür, bugünkü yazısının "Masa başı siyaseti yapmadık" ara başlıklı bölümünde, bu kadroyla çok sözü edilen metal yorgunluğunun giderilip giderilmeyeceği sorusunu gündeme getirirken, şunları kaydetti:

‘KİBİR GİDERİLECEK Mİ?’

“Ya da 24 Haziran seçimlerinde partinin oy kaybetmesine yol açtığı söylenen ve Başkan Erdoğan'ın da sık sık, "tevazuu kaybetme" olarak nitelendirdiği partiyle sokak arasında duvar oluşturan yöneticilerdeki "kibir" giderilmiş olacak mı?

Bütün bunların cevabını yeni parti yönetimi açıklandığında ve yerel seçim sürecinde teşkilatların performansında göreceğiz...

Aslında AK Parti, kurulduğu günden bu yana karşılaştığı bütün krizleri doğru yöneterek ve siyaset üreterek bugünlere geldi. Bu nedenle hâlâ Türkiye'nin en dinamik ve en değişimci partisi...

Yazıyı ısrarla "siyaset mühendisliği" yapan muhalefet partilerine ilham vermesi için Başkan Erdoğan'ın şu sözüyle bitirelim:

"Tarihin dolgu malzemesi değil inşacısı olduğumuzu unutmadık, unutmayacağız.

AK Parti olarak asla masa başı siyaset yapmadık. Rakip bulamadığımızda kendi kendimize yarıştık. Gücümüzü darbe odaklarından değil sadece milletimizden aldık."