Sağlık Bakanlığı'ndan ingiliz medyasına yalanlama

Sağlık Bakanlığı'ndan ingiliz medyasına yalanlama

Sağlık Bakanlığı yazılı açıklama yaparak, İngiliz medyasında yer alan, “Türkiye’den İngiltere’ye gönderilen koruyucu giysilerin standartlara uygun bulunmadığı” haberini yalanladı.


Sağlık Bakanlığı yazılı açıklama yaparak, İngiliz medyasında yer alan, “Türkiye’den İngiltere’ye gönderilen koruyucu giysilerin standartlara uygun bulunmadığı” haberini yalanladı. Açıklamada Türkiye’nin gönderdiği ürünlerin National Health Services onayı aldığı belirtildi.


Türkiye’nin 7 Nisan günü Birleşik Krallık’a 100 bin adet tulum, 100 bin  cerrahi maske ve 50 bin adet N95 maske hibe ettiği hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin hibe ettiği ve yine devamında tedarik ettiği ürünlerin tamamına ait CE ve ISO sertifikaları İngiliz tarafına önceden ibraz edilmiştir. Tüm bu ürünler, kamusal sağlık sisteminin idaresini ve koordinasyonunu yürüten National Health Services (NHS)’in onayının ardından İngiltere’ye gönderilmiştir.

“Haberler üzerine İngiliz makamlarıyla temasa geçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından gönderilen ürünlerle ilgili hiçbir sorun olmadığı NHS yetkilileri tarafından yazılı olarak teyit edilerek tarafımıza bildirilmiştir. Ayrıca Dışişleri Bakanlığımız üzerinden de resmi yazı ile İngiltere’nin ilgili makamlarından duruma ait açıklama ve bilgi talep edilmiştir.”