Sahtecilik çetesine polis operasyonu

Sahtecilik çetesine polis operasyonu

İstanbul Polisi, rüşvet ve sahtecilik suçlarıyla, bir çok kişiye sahte 'engelli' raporu veren bir çeteyi çökertti. Şüphelilerin yakalanması için 5 ilde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda haklarında yakalama kararı olan 44 şüpheliden 31'i yakalandı.

Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Mali Polis ekipleri, sahte belge ve rüşvet vererek, çürük ve engelli raporu alan bir şebeke belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, çetenin tahmin edilenden daha geniş bir alanda faaliyet gösterdiği anlaşıldı. Şüphelilerin engel oranı düşük olan kişilere, malülen emeklilik hakkı kazandıracak sahte rapor aldıkları, bunun yanı sıra sağlıklı kişileri engelli gösterdikleri de anlaşıldı. Engelli gösterilen kişilerin, sahte raporlarla engelli haklarından yararlandıkları öğrenildi. Şüphelilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden otomobil aldıkları, indirimli taşıma kartı edindikleri ve bir çok haktan yararlandıkları belirtildi.

54 ADRESE BASKIN

Usulsüz raporlarla bir çok kişiyi engelli haklarından yararlandıran ve devleti zarara uğratan çetenin çökertilmesi için düğmeye basan Mali Polis, 44 şüpheliyi belirledi. Çalışmaların ardından operasyon kararı alındı. İstanbul’da 16 ilçede 48 adres ile Tokat, Edirne, Kırklareli, Düzce’de 6 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Haklarında arama kararı olan şüphelilerden 31’i yakalandı.

31 GÖZALTI

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüpheliler hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Üye Olmak” “Rüşvet” “Sahtecilik” suçlamasıyla işlem yapılacağı öğrenildi. Haklarında gözaltı kararı olan 13 şüphelinin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü belirtildi.