Şaka mı müjde mi: Öğrenci bursları 500 liradan 550’ye çıkıyor

Şaka mı müjde mi: Öğrenci bursları 500 liradan 550’ye çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan AKP grup toplantısında konuştu.

AKP grup toplantısında kabinesine konuşan Erdoğan, 2020 itibariyle lisans öğrencilerinin aldığı öğrenim kredisi ile bursun 500 liradan 550 liraya çıkarıldığını duyurdu. Düzenlemeyle bu rakam yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 600 lira olacak.

Erdoğan konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Eski dönemin vesayet ününü kesintisiz eğitim ününü bir yana bırakarak 12 yıllık kademeli zorunlu eğitime geçtik. Kat sayı eğitimi başta olmak üzere gençlerimizin haksızlığa uğradığı uygulamalara son verdik. Meslek ve imam hatip liselerini yeniden cazip hale getirdik. Öğretmen sayısını 652 bin ilave ile 947 bine yükselttik.

17 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimize baktığımızda gerçekten göz kamaştırıcı bir tabloyla karşılaşıyoruz. Bu dönemde Türkiye vesayetle mücadeleden terör saldırılarına, ekonomik sabotajlara kadar pek çok sıkıntıyla da yüzleşmek zorunda kalmıştır. Bugün ellerine imkân geçse AK Parti'yi yerle yeksan etmek isteyeceklerinden hiç şüpheniz olmasın. Vesayet güçleri ülkeyi yönetmemizi engellemenin yanı sıra bir engel olarak gördükleri Cumhurbaşkanını da bize seçtirmek istemediler. Milletimizi hakem tutarak bunu aştık."