Salda Gölü için eylem çağrısı: Bakan geri adım attı

Salda Gölü için eylem çağrısı: Bakan geri adım attı

Salda Gölü'nü kapsayan Millet Bahçesi ihalesi öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca çağrıda bulunmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, gölün çevresinde yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Burdur’daki Salda Gölü’nün Millet Bahçesi projesi kapsamına alınmasına yönelik tepkiler sürerken, CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, tüm doğaseverleri yarın saat 14.00’da göl kıyısındaki halk plajında buluşmaya çağırmıştı.

CHP’li Karaca, “Salda Gölü’nün doğal güzelliği ve yapısı bozulmasın diye tüm doğa dostlarını Salda’nın sesine ses olmaya davet ediyorum. Doğamızın, yaşam alanlarımızın ihalelerle betona boğulmasına izin vermeyelim” ifadelerini kullandı.

Duvar'ın haberine göre tepkiler üzerine açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü’nün çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Bakan Kurum, daha önce Millet Bahçesi olacak Salda Gölü’nde otopark, festival alanı, tuvalet, mescit, kafeterya, gibi yapıların inşa edileceğini açıklamış ve şöyle demişti: “Yaklaşık 300 bin metrekarelik alanda Salda Millet Bahçesi yapacağız. Millet Bahçesi Projesi çerçevesinde buraya gelen turistlerimiz, yapacağımız otoparkta araçlarını park edecek. Geliş gidiş yollarını daha iyi şartlar altında yapmak suretiyle bu bölgeye gelen vatandaşımızın bungalov evlerde, kafeteryalarda dinlenmesi, yürüyüş yollarında, gezinti alanlarında gezmesini sağlayacak birçok düzenlemeyi de bu proje kapsamında yapmış olacağız.”