'Saman ithal eden ülke olduk'

'Saman ithal eden ülke olduk'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 


ADALET ADAMA GÖRE DEĞİŞMEZ

"Allah aşkına bana söyleyin anayasa diyor ki vatandaşını huzurunu güvenliğini sağlayacaksın. Sonra geliyorlar gazinin elinden aylığını alıyorlar. Sanki kaç lira veriyorsun. Adalet dediğimiz kavram ciddidir adalet evrenseldir, adama göre değişmez. İnsanoğlu bütün hayatını adaleti aramak için geçirmiştir. Gazilerde adalet arıyor. Önce parayı veriyorsun sora niye elimizden alıyorsun diyolar. Tasarruf için öğrencinin yemeğinden mi tasarruf edeceksin, dolarla para verdiğimiz yollar hastaneler köprüler var köşeyi döndüler oradan tasarruf var. Oradan alıp vatandaşa vereceksin. Sen tam tersini yapıyorsun."


"SARAY'DA LALE DEVRİ YAŞANIYOR"

"18 yılda geldiğimiz nokta 2020 yılındaki asgari ücret açlık sınırının altında. İşsizlik çözülmedi. Saray'da oturanların hiçbiri işsiz değil. Saray'ın mutfağı zengin, çalışmaya ihtiyaçları da yok. Çöpten kağıt toplayanlardan haberleri yok, lale devri yaşıyorlar. Hiçbir şeyden haberleri yok. İşsizliğin ne olduğunu bilmiyorlar. İşsizliğin nasıl bir felaket olduğunu bilmiyorlar. Anne işsiz baba işsiz çocuk işsiz elektrik parasını ödeyemiyorlar. İşsizliğin sosyal bir felaket olduğunun farkında değiller. Her belediye başkanımızın önünde 20 bin ile 100 bin insan arasında iş isteyenlerin dilekçeleri var. Erdoğan’ın önünde var mı dilekçe yok. Bu iktidar kimden yana fakir fukaradan mı yana hortumculardan mı yana."

"25 YILDIR BÖYLE KRİZ YAŞAMADIK" 

"Vergileri topladılar, toplanan vergiler ülke genelinde kullanılır refah için. 18 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Doğu ve güneydoğuda sanayide ciddi bir gerileme var. Bu şehirlerin çoğunda da ak partinin oyu CHP’den düşük. Vatandaşın düşünmesi lazım, elin oğlu balla besleniyor. Vatandaş bizim de çocuğumuz var demeli. Van iş adamları dernek başkanı Şemsettin bey diyor ki 25 yıldır böyle bir kriz yaşamadık, çoğu iş yeri kapandı diyor bunlar doğru. Peki bu paralar nereye gidiyor, şöyleyim size faize gidiyor, işçiye değil asgari ücretliye değil, faize gidiyor. Dernek başkanı kardeşim bak gidip oyu iktidarı veriyorsunuz onlar da sizden aldıkları parayı Londra’daki tefecilere veriyor. Bunların ödedikleri faiz ne kadar biliyor musunuz 163 milyar dolar. 163 milyar dolarla ülke kurarsınız.

Saman ithal eden ülke olduk, çöp ithal ediyoruz çöp, elin oğlunun çöpünü alıyoruz. Katma değeri yüksek mal neden üretemiyoruz. Bakın nereden nereye sanayiden başladık çöp ithal ediyoruz."

"BEDAVA KATAR ORDUSUNA VERDİN"

Tank Palet Fabrikasının özelleştirilmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Ben bütün vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Dünya'nın neresinde böyle bir ihale gördünüz. Zaten bedava Katar Ordusu'na verdin. 'Kiraladık' dedi Erdoğan. Bereket versin, Ethem Sancak, 'Ne kirası kardeşim. Kira mira ödemiyoruz' dedi. Düşünebiliyor musunuz? Kankası Erdoğan'ı yalanlıyor. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi yalan söyleyecek, doğruyu BMC'nin sahibi söyleyecek. Söyledim, bir daha söylüyorum. Kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya 5 kuruş para almadan veren insanlara vatan haini denir!" diye konuştu.