Sapanca Küçük Arabistan oluyor!

Sapanca Küçük Arabistan oluyor!

Yabancılara 250 bin dolarlık konut alımına vatandaşlık hakkının verilmesiyle birlikte özellikle Arapların konut alımında ciddi artışlar yaşanıyor. Son dönemde ise Kocaeli’nin Kartepe ve Sakarya’nın Sapanca ilçesinde Arapların ilgisi dikkat çekiyor.

250 bin dolar bedelle konut alımına Türk vatandaşlığı verilmesi ile beraber yabancılara konut satışında büyük artış yaşandı. Yabancılara yapılan konut satışları 2019 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 68,9’luk artış ile 19 bin 952'ye yükseldi.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, yönetmelik değişikliğinin ardından Türk vatandaşı olmak için 2 bin 611 yabancı yatırımcı başvuruda bulundu. Başvuruda bulunan kişilerin aileleri ile beraber Türk vatandaşlığı almaya hak kazanan kişi sayısı 9 bin 962 kişiye ulaştı.

ARAPLAR SAPANCA’YA YÖNELDİ
Kocaeli Kartepe ilçesi ve Sakarya’nın Sapanca ilçesi, son yıllarda Arapların akınına uğruyor. Arap yatırımcılar bölgede satılan ve fiyatları 200 bin ile 1 milyon dolar arasında değişen lüks havuzlu villalardan satın alıyor.

ARAPÇA TABELALAR ARTTI
İzmit Körfezi ile Sapanca Gölünün aynı anda görülebildiği Kartepe ile Sapanca Gölü'ne hakim orman içerisine inşa edilen havuzlu lüks villalar Arapların ilgisini çekiyor. Yatırımcılar, bu bölgelerde lüks villa ve araziler alınca her yer Arapça yazılarla dolup taştı. Bölgede lüks villalar 200 bin ile 1 milyon dolar arasında değişen fiyatlarla satılıyor.