Saray ittifakında çatlak: AKP, MHP'ye karşı CHP ve İyi Parti ile ortak tutum aldı

Saray ittifakında çatlak: AKP, MHP'ye karşı CHP ve İyi Parti ile ortak tutum aldı

Elektrik sorununa dair belediye meclisine sunulan öneriye MHP'den gelen red oyuna karşı, AKP; CHP ve İyi Parti ile hareket etti.

Trabzon, Ortahisar Belediye Meclisi’nde MHP’li üye Ayşe Kabadayı, karşı oy belirtti. İmar Komisyonundan Kabadayı’nın red oyuna karşı, oy çokluğu ile meclis gündemine gelen maddede, mecliste uzun süre tartışmalara neden oldu.

61saat.com’un haberinde şu ifadeler yer aldı:

“Mahalli İdareler Seçimlerinden önce bilindiği gibi Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti - MHP ile, Millet İttifakı kapsamında da CHP - İYİ Parti ile ittifak yapmıştı. Hatta MHP’li üyeler AK Parti listelerinden, İYİ Partili üyeler de CHP’nin listesinden seçime girmişti. Ortahisar Belediye Meclisinde dün Cumhur İttifakının ilk defa ters düştüğünü gördük. Konu ise Mania Kriterleri.. İmar Komisyonunda görüşülerek belediye meclisine gelen gündem maddesinde MHP’li üye Ayşe Kabadayı, karşı oy belirtti. İmar Komisyonundan Kabadayı’nın red oyuna karşı, oy çokluğu ile meclis gündemine gelen maddede, mecliste uzun süre tartışmalara neden oldu. Yarım saatlik bir tartışmanını ardından madde MHP’li üyelerin red oyuna karşılık, AK Parti, İYİ Parti ve CHP’li üyelerin kabul oyuyla meclisten oy çokluğu ile geçti.”

SIK SIK ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANIYOR

Trabzon’da özellikle son günlerde elektrik sorunu baş gösteriyor.

Ortahisar Belediye Meclisi’nde oturum sırasında sık sık elektrik kesintisi yaşanması dikakt çekti.

61saat.com’un duyurduğu haberde şöyle denildi:

“Çömlekçi Mahallesinin olduğu civarda özellikle sabah erken saatlerde elektrikler kesilirken dün Ortahisar Belediye Meclisinde de bu duruma şahit olduk. Ortahisar Belediye Meclisine gittiğimizde elektriklerin olmadığını fark ettik. Teknik arıza mıdır bilemiyoruz ancak meclis karanlık bir ortamda başladı. ardından ışıklar geldi, sonra yine gitti. Bu şekilde biz meclisteyken rahatlıkla 5 - 6 kere meclis üyeleri karanlıkta kaldı. Öğrendik ki meclisten sonra da belediye binasında elektrikler kesilip gelmeye devam etti. Ancak ses ve bilgisayarlar jeneratör veya güç kaynağına bağlı olduğundan meclis çalışmasında bir sorun olmadı. Işıkların sürekli bu şekilde gidip gelmesi de mecliste ister istemez konuşmalara neden oldu. Trabzon’da belli mahallerde sürekli yaşanan bu elektrik kesintileri ise gelinen duruma da gözler önüne seriyor. Dileriz bundan sonra bu tarz sorunlar yaşanmaz.”