Şarkıcı Yusuf Güney gerici saldırıya böyle destek verdi!

Şarkıcı Yusuf Güney gerici saldırıya böyle destek verdi!

Şarkıcı Yusuf Güney, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Çubuk'ta uğradığı gerici saldırıya destek verdi.

CHP Genel Başkanı KılıçdaroğluAnkara'nın Çubuk'da Hakkari Çukurca'da çatışmada hayatını kaybeden piyade sözleşmeli er Yener Kırıkcı'nın cenaze töreni sırasında uğradığı saldırıya ilişkin tepkiler devam ederken bazı kesimlerden linç girişimini menşurulaştırma çabaları geliyor. 

Şarkıcı Yusuf Güney, Ankara Çubuk'ta katıldığı cenaze töreninde linç girişimine uğrayan Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Instagram hesabı üzerinden kendi fotoğrafını paylaşarak açıklama yapan Güney şu ifadeleri kullandı:

"Siz hiç şehit cenazesine gittiniz mi? Yüreği ateşler içinde yanan bir aile, dünyası başına yıkılmış bir eş ve emanet edilen bir ana kuzusunun şehit haberini getiren, çaresizlikten ellerini avuçlarını ovuşturan gözü yaşlı komutan, yürekleri öfke ile tutuşan silah arkadaşları ve yakınları. Kimse kusura bakmasın, gittiğin yere dikkat edeceksin, hak edeceksin, önce terörü lanetleyin sonra şiddeti kınarsınız."

Güney, daha sonra paylaştığı bir videoda ise, "Tepki göreceğinizi bildiğiniz yere gidip o acılı aileyi kışkırtmayacaksınız" diyerek saldırıya destek verdi. Gerici saldırının detaylarına yeterince hakim olmadığı belli olan Güney, "Orada açıklama yapıp, acılı aileyi orada kışkırtmayacaksınız" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun cenaze töreninde açıklama yapmadığı ve saldırganların 'acılı aile' ile hiçbir alakasının olmadığı biliniyor. 

İşte o video: