Savaş Nusaybin ve Akçakale'yi de vurdu! Biri 9 aylık biri 11 yaşında...

Savaş Nusaybin ve Akçakale'yi de vurdu! Biri 9 aylık biri 11 yaşında...

Şanlıurfa Valiliği, SDG kontrolündeki bölgelerden atılan havan mermileri nedeniyle 9 aylık Suriye uyruklu bir bebeğin ve Akçakale'de görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memuru Cihan Güneş'in yaşamını yitirdiğini, 46 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Şanlıurfa Valiliği, SDG kontrolündeki bölgelerden atılan havan mermileri nedeniyle biri bebek iki kişinin yaşamını yitirdiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Açıklama şu şekilde:
09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınıştır. 
Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’

NUSAYBİN'DE 4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Yeral kaynaklara göre, Nusaybin'de SDG kontrolündeki bölgelerden atılan havan mermileri nedeniyle 4 kişi yaşamını yitirdi, 24 kişi yaralandı.

MARDİN VALİLİĞİ: 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Mardin Valiliği, Nusaybin'de 2 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Valilik acı haberi böyle duyurdu;
PKK-PYD terör örgütü mensuplarınca, ilimiz Ceylanpınar ilçesine atılan mühimmatın patlaması sonucu, sokakta oynadığı sırada göğsüne isabet eden şarapnelle yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Elif TERİM (11) adlı evladımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.