Saymaz, SETA raporu imzacılarından İsmail Çağlar'a sert çıktı

Saymaz, SETA raporu imzacılarından İsmail Çağlar'a sert çıktı

Hükümete yakınlığıyla bilinen SETAV (Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı), son raporunda yaptığı fişleme ile tepkileri üzerine çekmişti. Gazeteci İsmail Saymaz, tartışma yaratan ve gazetecilerin fişlendiği SETA raporunu hazırlayan Takvim yazarı İsmail Çağlar'ı sert bir dille eleştirdi.

"Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" adıyla yayınlanan raporda imzası bulunan  İsmail Çağlar, Takvim gazetesindeki köşesinde bu kez  soL, BirGün ve Evrensel gazetelerinde çalışan gazetecileri marjinal ilan etti. Çağlar, köşesinde raporu savunarak yazılma amacını "SETA benim de yazarları arasında olduğum Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları başlıklı bir çalışma yayınlayarak bu işi yaptı. Merak ettik; acaba bu medya kuruluşları 15 Temmuz darbe girişimi dahil yakın zamanda Türkiye'nin başına gelen olayları nasıl haberleştirmiş" ifadeleriyle adeta itiraf etti.

GÜZEL KARDEŞİM...

Gazeteci İsmail Saymaz, SETA raporunu hazırlayanlardan Takvim yazarı "gazeteci" İsmail Çağlar'ın, köşe yazısında raporu savunmasına isyan etti. İsmail Saymaz, sosyal medyadan Çağlar'a sert çıktı. Saymaz, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında İsmail Çağlar'ı hedef aldı. 

İsmail Saymaz'ın o mesajı:

"SETA raporunu hazırlayan Takvim yazarı İsmail Çağlar, yabancı basın kuruluşlarında çalışanların marjinal görüşlere sahip olduğunu savunuyor.

Güzel kardeşim, sen Gezi Parkı’ndaki ağaçla söyleşi yapan Takvim gazetesinde yazı yazıyorsun.

İnsan daha ne kadar marjinal olabilir?"

SETA raporunu hazırlayan Takvim yazarı İsmail Çağlar, yabancı basın kuruluşlarında çalışanların marjinal görüşlere sahip olduğunu savunuyor. Güzel kardeşim, sen Gezi Parkı’ndaki ağaçla söyleşi yapan Takvim gazetesinde yazı yazıyorsun. İnsan daha ne kadar marjinal olabilir?

— İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) 8 Temmuz 2019