Saymaz’dan flaş iddia: Muharrem İnce İstanbul için ittifak adayı olabilir

Saymaz’dan flaş iddia: Muharrem İnce İstanbul için ittifak adayı olabilir

Gazeteci İsmail Saymaz, katıldığı TV programında, Muharrem İnce’nin, 2019 yerel seçimlerinde adaylık için isminin geçtiğini, partiler arası bir ittifak adayı olabileceğini savundu.

Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programına konuk olan Gazeteci İsmail Saymaz, 2019 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Saymaz, İstanbul'u AKP'den almak için Muharrem İnce'nin partiler arası bir ittifak adayı olarak gösterilebileceğini söyledi.

 2019 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlerin masaya yatırıldığı programda, Muharrem İnce’nin partiler arası bir ittifak adayı olabileceğini ifade eden Saymaz, “İstanbul’da CHP’nin, AKP’nin önüne geçmesi için hem İYİ Parti’den hem de HDP’den oy alması gerekiyor. Bu nedenle ittifak kaçınılmaz. Muharrem İnce’nin yerel seçimde adaylık için ismi geçiyor. Ben Muharrem İnce’ye sordum, ‘Bana böyle bir teklif gelmedi’ diyor. Ama gelirse yok demez diye düşünüyorum. Muharrem İnce’nin ismi, HDP ve İYİ Parti’nin oyunu CHP’ye toplayabilir. Bir ittifak adayı gibi belirebilir. Bence akıllıca bir tercih olur” diye konuştu.