Seçim 2018...Erdoğan'ın karşısında İnce mi, Akşener mi güçlü hesapları

Seçim 2018...Erdoğan'ın karşısında İnce mi, Akşener mi güçlü hesapları

İktidar odaklarında dikkatler, 2. tur üzerinde. Erdoğan’ın karşısına bu turda çıkabilecek adaylardan Meral Akşener veya Muharrem İnce için muhafazakar seçmenden gelebilecek oy hesapları yapılıyor.  Medyanın yok saydığı Akşener’in 2. tura kalması halinde bu seçmenin büyük çoğunluğunun oyunu alabilecek kişi olması nedeniyle büyük korku yarattığı belirtiliyor. İnce için ise “Şimdiye kadar muhafazakar seçmenin karşısına CHP kökenli böyle bir aday çıkmamıştı” yorumu yapılıyor. İşte o hesaplar…

YURT yazarı Mustafa Ülkü Caner, iktidar güçlerinin 2. tura odaklandıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı ve AKP Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ın 2. turda karşısına çıkabilecek güçlü adaylardan Muharrem İnce ve Meral Akşener’e ilişkin hesapları yazdı.

Caner, “İktidar zannediyor ki, Muharrem İnce ile Recep Tayyip Erdoğan 2’nci tura kalırsa, muhafazakâr kesim Muharrem İnce ‘ye oy vermez. Ama Meral Akşener’ e seve seve verir. En büyük korkuları da bu. Ama Muharrem İnce gibi bir CHP kökenli aday da çıkmamıştı şimdiye kadar muhafazakâr seçmenin karşısına” dedi.

AKŞENER’İ YOK SAYIYORLAR

Mustafa Ülkü Caner, ‘İnce, Erdoğan-Akşener karışık hesapları’ başlığıyla yayımlanan yazısında, İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener için “Son yıllarda tüm entrika ve baskılarla karşılaştı. İktidar ve yamağı etmediklerini bırakmadılar ona. Ama kamu ve havuz medyası halen kendisini yok sayıyor” ifadelerini kullandı.

Caner, Akşener’in, 2’inci tura kalması halinde sağ ve muhafazakar ve seçmenin büyük çoğunluğunun oyunu alabilecek kişi olması nedeniyle inanılmaz korku yarattığını belirtirken, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce için ise şunları yazdı:

İNCE TOPLUMUN ANLADIĞI DİLDEN KONUŞUYOR

“Muharrem İnce çok çarpıcı ve hızlı girdi seçim kampanyasına. İnanılmaz havaya girmiş durumda ve oldukça, ama en azından CHP’nin oylarından daha çok fazla oy alacağı belli oluyor. Bütün umutları, Muharrem İnce’nin büyük farkla 2’nci tura kalması ve muhafazakâr oyların Muharrem İnce’ye gitmeyeceği varsayımı!

İktidar zannediyor ki, Muharrem İnce ile Recep Tayyip Erdoğan 2’nci tura kalırsa, muhafazakâr kesim Muharrem İnce ‘ye oy vermez. Ama Meral Akşener’ e seve seve verir.

En büyük korkuları da bu…

Ama Muharrem İnce gibi bir CHP kökenli aday da çıkmamıştı şimdiye kadar muhafazakâr seçmenin karşısına. Müthiş özgüveni, toplumun anladığı dilden konuşan, cesur, açık ve  “delikanlı”.

Muhafazakâr kesimin duyarlılıklarını benimsemiş!”

Caner, sonuçta, 24 Haziran sonuçlarını çok iyi tahlil edip, 8 Temmuz için ortak akılla bir karar vermenin gerektiğini belirterek, “Önemli olan tek adam rejimine giden yolu kapatmak! Demokratik parlamenter sisteme dönüp, hukuk devletini tekrar tesis etmek! Gerisi teferruat. Yani kim başkan olmuş hiç de önemli değil sonuçta…” diye yazdı.