'Seçimde huzuru bozma görevi İçişleri Bakanı'na verilmiş'

'Seçimde huzuru bozma görevi İçişleri Bakanı'na verilmiş'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak “Ekrem İmamoğlu Karadeniz'de muhteşem bir şekilde karşılandı. Bu Saray'da ciddi bir telaş yarattı. Seçimlerde huzuru bozma görevi öyle görünüyor ki İçişleri Bakanı'na verilmiş” dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Ordu’da Ekrem İmamoğlu’nun VIP’e alınmamasına tepki göstere Öztrak, “Ekrem İmamoğlu Karadeniz'de muhteşem bir şekilde karşılandı. Bu Saray'da ciddi bir telaş yarattı. Seçimlerde huzuru bozma görevi öyle görünüyor ki İçişleri Bakanı'na verilmiş” şeklinde konuştu.

Öztrak, milli takımın İzlanda'da yaşadığı muamele tepki göstererek, "Kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Faik Öztrak’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Saray dış politikayı hiçbir zaman devlep politikası olarak görmedi. TBMM'yi bilgilendirme ihtiyacı duymuyor. Biz 1965'te "Yeni bir dünya kurulur, Türkiye'de orada yerini alır" diyen İsmet Paşa'nın geleneğinden geliyoruz. Saray dış politikayı uzunca bir süredir iç politikaya malzeme yapıyor.

Memleketin sorunlarına çözüm bulmak için milletten yetki isteyen iktidar bugün tüm işi gücü bırakmış görünüyor. İstanbul'u nasıl kazanırım diye uğraşıyor. Devletin işleri sahipsiz. Devlet itibar kaybediyor. Erdoğan'ın 39 ilçede miting yapacağı söyleniyordu. Erdoğan milletin içine çıkacak gibi görünmüyor. Mitili atacağını söyleyen küçük ortağı da ortalarda yok.

Bir kere geçen defa da söyledim. Bu sorunun muhatabı Sayın Devlet Bahçeli ve Saray'ın kibirli adamı. Gelelim Karadeniz seyahatinde yaşananlara... Ekrem İmamoğlu Karadeniz'de muhteşem bir şekilde karşılandı. Bu Saray'da ciddi bir telaş yarattı. Seçimlerde huzuru bozma görevi öyle görünüyor ki İçişleri Bakanı'na verilmiş. Firma uçağı kiraladıklarını ifade etti. Dolayısıyla bu söylenenlerin hepsi mesnetsiz kaldı. Seçmenlerin güvenliğini sağlamakla görevli Bakan tahriklerde bulunuyor. Şimdi ben bu bakanın daha önce başka bir partide iken Ak Partililere söylediklerini hatırlıyorum. Yine Napolyon'un bir dönem Fransa İçişleri Bakanı Fouche için söylediği sözleri hatırlıyorum. Fouche için diyor ki Napolyon: Yaşamım boyunca tanıdığım en kusursuz dönek. Şimdi atama bakanın gerçek dışı provokasyonlarından daha tehlikeli olan Bakan konuştukça birileri de bundan görev çıkarıyor ve ülkemizin huzurunu açıktan tehdit etmeye başlıyorlar. Eline silah alıp sosyal medyaya çıkıp milleti taciz ediyorlar. Şimdi bu Bakan'ın bunlar hakkında işlem yapması lazım ama o onlarla meşgul değil. O tahrik alanında kendini görevli görüyor.