Seçime ramak kala, dip dalga tartışması…

Seçime ramak kala, dip dalga tartışması…

YURT yazarı İsmet Orhan, “Bir dip dalgadır gidiyor. Kiminde korku seansı yeğin dalga, kiminde lacivert kıvrımlı bahar havası kabarıyor” dedi. Orhan, seçimde lacivert kıvrımlı dalganın, kardeşliğin kazanması temennisinde bulundu.

YURT yazarı İsmet Orhan, seçim öncesi tartışılan dip dalganın, coğrafi terim olduğunu, ancak dillere göre şekil alabildiğini belirterek, “Kısaca ana denizin diplerinden, yüzeyine yayılan depremle oluşan dalga. Dipte rengini çamurdan alan “ yeğin” dalga, yüzeyde rengini denizden alan” kıvrımlı lacivert “ dalga” dedi. Orhan, bu seçimde lacivert kıvrımlı dalganın kazanması dileğinde bulundu.

İsmet Orhan, ‘Lacivert kıvrımlı dalga...’ başlığıyla yayımlanan yazısında, siyasilerin, dipte rengini çamurdan alan yeğin dalgayı izlediğini öne sürerken, bir kısım halkın ise lacivert kıvrımlı dalgayı takip ettiğini kaydetti. Orhan, şunları yazdı:

“1950 Menderes’i, 1965 Demirel’i, 1977 Ecevit’i, 1983 Özal’ı, 2002 ise Erdoğan’ı doğurdu... Bütün bu doğumlar yeğin dalganın ürünü idi. Çünkü yeğin dalgada, emperyalist oyunlar ve dini motifler mevcuttur.

Kıvrımlı lacivert dalga ise; vicdanlı olmayı, cesur olmayı, güzelliği çağrıştırır ve barındırır...

Seçime ramak kala, bir dip dalgadır gidiyor. Kiminde, korku seansı yeğin dalga kabarırken, kiminde de lacivert kıvrımlı bahar havası kabarıyor...

‘BU SEÇİMDE KARDEŞLİK KAZANSIN’

Atasözü derki; Karın kardeşten yeğindir... Bari bu seçimde, karınla kardeş kavgasından kardeş galip gelsin... Yani kardeşlik kazansın...

Mavi dinlendirici renk… Lacivertte mavi tonu olduğuna göre, yeğin dalga değil de, lacivert kıvrımlı dalga kazansın...”