Seçimler 26 Ağustos'ta yapılamaz

Seçimler 26 Ağustos'ta yapılamaz

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısını değerlendirdi. Pekşen, "Bahçeli bu çağrının gerekçesini mutlaka açıklamalı. AKP'nin Türkiye'yi sürüklediği ağır koşulları söylüyorsa; o zaman da ittifakın gerekçesini açıklamak zorunda" dedi. Pekşen, daha uyum yasalarının Meclise gelmediğini, bu çalışmanın 3 aydan fazla süreceğini ifade ederken, "2002'de yaptığı tekrar bir kez daha ortaya çıktı" dedi.

Barış CAN / YURT

CHP'li Haluk Pekşen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ittifak ve erken seçim çağrısı ile ilgili kritik sorular yöneltti. Pekşen, "Muhalefetin söylemleri haklı, doğru ise, bu gerekçeyle mi erken seçim istiyor? Erken seçim açıklaması önemli, ama mutlaka bunun halka izah edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

BAHÇELİ İZAH ETMEK ZORUNDA

Pekşen, "AKP ülkeyi yönetemiyor. Türkiye ağır bir sürecin içerisine girdi, kaos süreci devam ediyor. Bundan kurtulmanın yolu erken seçim diyorsa, biz bunu destekliyoruz. Ama o zaman da neden ittifak yaptığını izah etmesi gerekiyor. Yönetemeyen adamlar aynı şeyi yapacaksa; o zaman bunlarla neden ittifak yapıyorsunuz? Hem yönetemiyorlar hem de bu ülkeyi ağır bir sürecin içerisine soktuklarını söylüyorsun, bir de bunlarla ittifak yapıyorsun. O zaman bunu izah etmek zorundasın" dedi.

YEREL SEÇİMLER NEDEN YAPILMIYOR?

"Muhalefetin yükselişi madem burada önemli, söylemleri doğru, onun için erken seçime giderek Türkiye'ye yeni bir fırsat vermek istiyoruz diyorsa o ayrıdır" görüşünü dile getiren Pekşen, "Yerel seçimler neden yapılmıyor?" diye sordu.

İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir gibi birçok büyükşehir belediyesinin başkanlarının görevden istifa ettirilerek yerlerine yenilerinin atandığını hatırlatan Pekşen, "Doğu ve Güneydoğu'daki illeri de bunun yanına eklerseniz, Türkiye'de çok sayıda ilin belediye başkanı olmadığını görürsünüz" dedi. Pekşen, Bahçeli'ye "Yerel seçimleri neden erken seçim çağrına katmıyorsun?" diye sorarak, "O zaman seçimlerin tamamını erken seçime döndürmek gerekiyor" dedi.

'ERDOĞAN'I BİR AN ÖNCE SİYASETİN DIŞINA İTMEYE ÇALIŞIYOR OLABİLİR'

Bahçeli'nin, yerel seçim çağrısı yapmayıp da doğrudan Cumhurbaşkanlığı için erken seçim çağrısı yapmasının nedeni olarak Pekşen, "Erdoğan'ın artık Türkiye'yi gelmekte olan ağır ekonomik koşullarda çok daha büyük bir badireye sokacağını, Erdoğan'ın iktidarda kalmak için atacağı imzaların Türkiye'ye verebileceği büyük zararları öngörmüş olmalı ki bir an önce Erdoğan'ı siyasetin dışına itmeyi planlıyor olabilir" dedi. 

'AKP-MHP İTTİFAKI YÜZDE 45'İ GEÇEMİYOR'

Anketlerde ateşin bacayı sardığını gördüklerini belirten Pekşen, "Bugüne kadar 3 ayrı anket şirketine sürekli anket yaptırıyorum ve görüyorum, AKP-MHP ittifakı hiçbir şekilde yüzde 45'i geçmiyor. 45'i geçemeyen bir durum söz konusu..." ifadelerini kullandı.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

TÜRKİYE'Yİ BİR OLDU-BİTTİYLE KANDIRMAK İSTİYORLAR

Bu ekonomik kriz içerisinde biraz daha bu süreç devam ettiğinde sıkıntıların katlanacağı daha ağırlaşacağı görülüyor. Bu ağır koşullar tam oluşmadan, seçime gidip Türkiye'yi bir oldu-bittiyle kandırmak istiyorlar ya da başka bir senaryoları var. Onu da halktan gizlemeye çalışıyorlar. Burada gördüğümüz o...

ŞİRKETLER İFLAS ERTELİYOR

AKP Hükümetinden Türkiye, yaka silker noktaya geldi. Artık bunu fiili olarak da görüyoruz. Ardı ardına birçok holding, birçok dev dev şirketler iflas erteliyor, iflas erteleme hazırlığında. Bunun sonuçları, istihdamda da işsizlikte de katma değerde de ülkeye, vatandaşa yansıyacak. Ekonomi artık sürdürülebilir bir ekonomi değildir.

'AKP SİYASET TARİHİNDEN SİLİNECEK'

AKP'nin akıbetinin DSP gibi olacağını belirten Pekşen, 2002'de giderken de yüzde 1 ile gitti aynı şey. DSP'de ekonomi ile geldi ekonomi ile gitti. Bunlarda aynı böyle ekonomi ile geldiler ekonomi ile gidiyorlar. Devlet Bahçeli bu gidişin bedelini kendisi ödememek için masadan kaçma içerisinde. Onun için biz masadan kaçmalarına izin vermemeliyiz. Ekonomiyle geldilerse ekonomi ile gitsinler masandan kaçmalarına izin vermeyelim. Sonuna kadar katlansınlar. Seçimler tarihinde yapılırsa, AKP'nin bırakın iktidardan inmesini, siyasi tarihten de silinerek tarih olacaklar" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE'

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısını değerlendiren Pekşen, "Erdoğan'ın bugünkü tavrı gerçekten enteresan, ben de izlediğimde bir şaşkınlık içerisinde olduğunu fark ettim. Yarın ki görüşmeden sonra daha net olabilir. Olasılık üzerine çok birşey söylemek istemiyorum ama, Erdoğan kendisinin artık siyaset sahnesinde son evreye girdiğinin farkında. Erdoğan 2020'li yıllarda Türkiye'nin başında olmayacağını anladı. MHP ile çatışsa da Erdoğan 2020'li yıllarda siyaset sahnesinde olmayacak. MHP ile çatışmasa ittifak da yapsa siyaset sahnesinde olmayacağını Erdoğan görüyor. Erdoğan işin ciddiyetini fark etti. Konuşurken de keyifli değildi. Son derece moralsizlik içerisinde konuştu" dedi.

'UYUM YASALARININ ÇIKARILMASI İMKANSIZ'

"Bahçeli'nin erken seçim çağrısı ile AKP'ye oyun oynama ihtimali de var" diyen Haluk Pekşen açıklamasında, "Sayın Bahçeli gerçekten Türkiye'nin siyaseten rahatlamasını istiyorsa; Daha uyum yaslarının çıkarılması çağrısında bulunması lazım. Daha henüz uyum yasaları yok, uyum yasaları Meclise gelecek. Yaz ayında bir seçim planlaması yapıyor. 3 ay içerisinde uyum yasalarının çıkarılması imkansız. Bunu sayın Bahçeli de biliyor" ifadelerini kullandı.