Sedat Peker yurt dışına kaçtı mı?

Sedat Peker yurt dışına kaçtı mı?

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla daha önce yargılanan Sedat Peker'in yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor.

Yurt dışına kaçtığı yönündeki iddiaları reddeden Sedat Peker ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, üniversite bitirmeyi planladığını, yurt dışına kaçmasının söz konusu olmadığını iddia etti.

Peker, iddialara cevap verdiği aynı yazıda emniyet birimlerinden bazıları ile hesabı olduğunu da ima eden cümlelere yer verdi. Peker'in söz konusu cümleleri şöyle: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’nin polisleriyle hiçbir sorunum yok, olamazda ancak bu şerefli teşkilatın içine bir şekilde monte olmuş görünürde polis ama özünde hain olanlarla bizim hesabımız her zaman var olacaktır."

Karadağ'da ikamet ettiği iddiaları hakkında herhangi bir açıklama yapmayan Sedat Peker, sadece Tuzi'de bulunan Türk Şehitliği'ni ziyaret ettiğini belirtmekle yetindi.

Peker'in açıklamasında bir dikkat çekici nokta da, birden fazla ülkede oturma izni aldığını vurgulaması oldu.

İDDİALAR NELER?

Peker’in yurt dışına kaçmasının nedeni olarak, açılmış pek çok davada aleyhinde çok sayıda ifade değişikliklerinin bulunması gösteriliyor.

1- Sedat Peker’in daha önce “suç üstlenerek” tutuklanan iki adamının hapishanede dilekçe vererek ifade değiştirmek istedikleri iddia ediliyor.

2- Öte yandan, Ufuk Yapıcı cinayetinde suçu üstlenenlerin de, “Sedat Peker azmettirdi, biz para karşılığı cinayeti üstlendik” diye ifade değişikliğine gittikleri iddialar arasında.

3- Küçükyalı’da silahlı saldırı sonucu vurulan Hakan Özmen de, Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

4- Bir dönem Sedat Peker’in en yakın adamları arasında gösterilen ve şimdi kendisi de yurt dışına kaçan Ahmet Kürkçü’nün açıklamaları Sedat Peker’in suç dosyasını ortaya koydu.

5- Cahit Çetin cinayetinin de Peker’in azmettirmesiyle gerçekleştiği öne sürülüyor. "Travestiye evlenme teklif eden adam" olarak mafya dünyasında söz edilen Cahit Çetin'in kumar meselesinden dolayı öldürüldüğü iddia edilmişti.

6- Kapatılan bir tecavüz davasının da yeniden gündeme gelebileceği de dillendiriliyor.

Öte yandan, Alaatin Çakıcı’nın en önemli adamı olarak gösterilen Ömer Korkmaz da, daha önce bir konuşmasında Peker’e “Sen ya bu ülkeden kaçacaksın, ya da bu devlet seni alacak” şeklinde konuşmuştu. Korkmaz'ın öngörüsü gerçek mi oldu, sorusu merakla cevaplanmayı bekliyor.

Sedat Peker, çürük raporu alıp, askerlik yapmamıştı. Ama, 2017 yılında medyaya servis edilen görüntülerde, Topçu birliğinde bir grup askere, başlarında bulunan çavuşların eşliğinde “Devler gelir devler gider tek dev kalır Sedat Peker” diye yürüyüş kararı marş söyletiliyordu. Peker'in TSK askerleri üzerimnden kendi reklamını yapması büyük tepki çekmişti.

İŞTE PEKER'İN AÇIKLAMASININ TAMAMI

"Kıymetli Dostlarım,

Daha önceki paylaşımlarımda belirttiğim üzere takriben iki aydır ata yadigarı Balkan coğrafyasındayım. YÜCE ALLAH’a şükürler olsun ki burada yaşadığım tüm günlerimide verimli bir şekilde değerlendirme gayretinde bulunuyorum.

YÜCE ALLAH nasip ederse bu sene üniversite mezuniyetimi tamamlayıp diplomamı İNŞALLAH alacağım ayrıca ticari çalışmalarım için bazı ülkelerden de oturum alma işlemlerimi tamamladım.

Bugün ata yadigarı Karadağ ülkesinin Tuzi şehrindeki TÜRK ŞEHİTLİĞİ’ni ziyaret edip şükür namazı kılabilme şerefine nail oldum.

Daha önce Bulgaristan ve Romanya’da gittiğim şehitliklerde yaşadığım mahcubiyetin aynısını bu şehitlikte de tekrardan yaşadım. Bizlerin uçakla veya araba ile gelirken bile yorulduğumuz bu yolları atalarımızın at sırtında ya da yaya olarak gelerek İLAY-I KELİMETULLAH DAVASI’nı tüm cihana hakim kılabilmek için gösterdikleri gayretin karşısında taşıdığım mahcubiyet hissinden bir türlü kurtulamadım. İlerleyen günlerde bu ziyaretlerime dair paylaşımlar yapmaya devam edeceğim.

Böyle bir manevi ruh halindeyken bazı sosyal medya hesaplarında arandığım için Karadağ’a kaçtığım, eşimden boşandığım yönünde haberleri okuyunca acı acı tebessüm ettim. İçimden, ‘Kış kışlığını puştta puştluğunu yapmaktan asla vazgeçmez!’ sözünü tekrar edip durdum.

Ben herhangi bir suç işlemedimki aranayım. TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’nin polisleriyle hiçbir sorunum yok, olamazda ancak bu şerefli teşkilatın içine bir şekilde monte olmuş görünürde polis ama özünde hain olanlarla bizim hesabımız her zaman var olacaktır. (Bu konularla ilgili de ilerleyen günlerde düşüncelerimi detaylıca yazacağım.) Ayrıca ben saygıdeğer eşimle ne savaşlardan çıkaracak bu günlere geldik. Bizi üzmek için yapılan bu haberler hem bana hemde saygıdeğer eşime ancak tatbikat olur.

Ben bu haberlerin çıkış kaynağını üç aşağı beş yukarı biliyorum ve onlara; temizlik görevlisine belindeki kemeri çıkarıp dikilen, temizlik görevlisinin tüm uyarılarına rağmen diklenmeye devam eden o çocuğu hatırlatıyorum. ‘Yine oğlum işinize gidin.’ diyorum."

YURT HABER