Şehit annesi Pakize Akbaba beraat etti

Şehit annesi Pakize Akbaba beraat etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları şikayeti geri çektiklerini söylemeleri üzerine şehit annesi Pakize Akbaba beraat etti.

"Cumhurbaşkanı’na hakaret" suçlamasıyla hakkında 4 yıl hapis istemiyle dava açılan Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, bugün hâkim karşısına çıktı.

Davayı yakından takip etmek için İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcıları Berna Sukas ve Şenol Sunat ile İyi Parti Milletvekilleri Ümit Özdağ, Ayhan Erel, Feridun Bahşi, Yasin Öztürk de Ankara Adliyesi'ne geldi.

Duruşmada, katibin kaç çocuğu olduğu yönündeki sorusuna Pakize Akbaba, "6 çocuk, ikincisi şehit" cevabını verdi.

Duruşma başladıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları şikayeti geri çektiklerini söylemeleri üzerine şehit annesi Pakize Akbaba beraat etti.

Pakize Akbaba, duruşma öncesinde yaptığı konuşmada "Ben önce Türk milletinin onuru, gururu diyorum. Türkiye’nin davası diyorum. Tedirgin değilim. Merak ettiğim bir şey var, acaba hâkim bana ne soracak. İkincisi ise şu; çok mutluyum. Ceza alsam bile umrumda değil. Zindanlara atılsam da umrumda değil. Şehit Namık Ayhan Akbaba üzülüyor mu diye düşünüyorum. Üzülmemesini istiyorum. Çünkü annesinin onurudur, gururudur. Ben vatan için evlat verdim. Zaten kalbim sızlıyor. Bir şehit anasının hakim karşısına çıkarılması ne dünya tarihinde ne de Türkiye tarihinde var. Bunu bana yapanlar utansın. Onların vicdanı sızlasın. Benim vicdanım rahat. Bu benim madalyamdır. Ben susmayacağım. Polisi, askeri görünce ‘oğlum ben şehit anasıyım, dualarım sizinle’ diyorum. Şimdi siz bütün işiniz bitti, Pakize anayı hakim huzuruna çıkarın. Aman ne güzel yapmışsınız. Teşekkür ediyorum diyorum. Sayın Hulusi Akar o selamı geç verdiniz. O selamı arkadaşlarınız zindandayken verecektiniz. Oğlum, sen vatan için şehit oldun ama annen hakim karşısında. Ne mutlu Türküm diyene" ifadelerini kullandı.